Avatar uživatele
anonym

Lze věřit reklamě, kde někdo cosi nalévá do motoru auta a u toho slogan: „Zvyšuje výkon motoru o 233 %“?

Jako o 100% zvýšení výkonu třeba u staré škodovky, to z ní uděláte skoro Ferrari, ale co by s ní udělalo 233%? Že by to byla nová originální reklama na nové Star Wars?

Zajímavá 0 před 2686 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Je to neustále opakovaný podvod a kravina. Podle toho by se účinnost spalovacího motoru zvýšila nad teoretickou mez, ba dokonce by šlo o perpetuum debile. Divím se, že ti kokoti ještě nebyli odstraněni za klamavou reklamu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Považuji to za nesmysl.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mzm

Do motoru jako mimo palivo? To snad ani nejde. A není tam chyba v desetinné čárce? Nějaký přidřený starý motor, se starým olejem by teoreticky mohl něčím dosáhnout zvýšení výkonu 20% – jako, že proti současnému stavu by se motor začal mazat a nějak by se zalepily netěsnosti ve válcích…

Napadá mě jedna možnost zvednutí výkonu i těch 200%. Teda nesmí to být „přidavek do paliva – benzínu“ nebo nějaké trochu lepší mazivo, ale kompletně jiné palivo. Nějaký ten metyl s étherem, nebo něco podobného. Věřím, že z motoru by se pak mohlo těch 233% vytáhnout.
Ovšem životnost motoru bych viděl tak nějak přibližně na minuty…

A stará škodovka měla tak max 50 kW, ani dvojnásobek dnes není nic výjimečného. Teda nevím, jak stará škodovka. Třeba 1000 MB měla tuším 37 kW.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek