Avatar uživatele
huxa

Lze vůbec chtít od Windowsů něco podobného, jako umí iOS/některé linuxové distribuce, co se týče rychlosti?

Strašně se mi líbí na iOS, že pokud něco zapnete, vážně se to zapne a nemusíte čekat vteřinu než se zapne prohlížeč, popř. dávat operačnímu systému po přihlášení se několik desítek sekund, aby se „srovnal“ a mohlo se s ním normálně pracovat. Jde také zrychlit spouštění programů ve Windows? SSD jsem zkoušel a nebylo to nějak moc velké zlepšení.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3694 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hamon

A uvědomuješ si, že srovnáváš jablka a hrušky?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Bedy

Já ve Windows RT klinu na dlaždici Internet Explorer a on mi hned naběhne – vše je o uživatelích. Kdo se o Windows stará, tak mu běží svižně, kdo ne, tak si hold musí chvilinku počkat.

Většina linuxových distribucí je balast splácaný na koleni, tam se o rychlosti ani nedá mluvit a co se týká iOS – podívejte se, na čem běží a pak srovnávejte.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

jak sám uvádíte řešením je SSD, více operační paměti nebo více procesorových jader 🙂… druhá možnost je přestat si jen stěžovat a prostě začít používat vysněný iOS nebo jakýkoliv Linux, řekněme slavný UBUNTU. Proč ne, jsou to špičkové systémy a jistě si vedle windows své místo na výsluní zaslouží.
Doplňuji:
Například já používám Ubuntu Linux vlastně teď už i doma (děti tam nově najdou spoustu her díky katalogu Steam pro Linux, takže nemají důvod požadovat přímo windows), kancelářský balík je v linuxu dodáván zdarma jako standardní součást, internetové prohlížeče firefox, chrome či opera fungují skvěle. Celé je to jednoduché na ovládání svižné a nemám s tím problém, nemusím si na windows stěžovat když je nepoužívám … doporučuji totéž a máte klid.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek