Avatar uživatele
anonym

Lze zamrazit plátky tvrdého sýra typu cihly/eidam a jak dlouho lze mrazit, aby to pak bylo ještě jedlé a nezávadné?

Kupuji docela pravidelně krájenou cihlu, tu třicetiprocentní, a to 10 deka. Pak si ji dám třeba k příloze uvařeným bramborům a ohřeju v mikrovlnce a mám oběd. Nejsem náročný na chuť jídla. Někd se mi stává, že nakoupenou cihlu těch 10 deka zrovna nepotřebuju a pak na to zapomenu a je tam třeba už pak pár dní, a tak ji většinou už vyhodím, i když třeba je teoreticky stále jedlá a nic jí není. Všude na obalech píšou spotřebujte max do 24/48 hodin nebo tak, ale to mají asi pojistku, aby jim nechodily stížnosti, a tak co? :) No to je jedno a mně jde o to, zdali by to nešlo prostě zamrazit. Zkoušel jste to někdo? Jaké to je? Jak dlouho to lze mrazit, aniž by to bylo pak závadné nebo nepoživatelné?

Zajímavá 0 před 2819 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Eidam nezamražuji, ale je možné. Viz citace zdroje: 🙂
„Překvapivě můžete zmrazit většinu tvrdých nebo polotvrdých sýrů, jako jsou mozzarella, eidam či parmezán. Po rozmrazení se však mohou drolit, proto je vhodnější využít je spíše pro vaření, nebo je nakrájet na větší plátky. Sýr zabalte do plastové folie a následně vložte do mrazícího sáčku, v mrazničce pak vydrží až 4 měsíce. Rozmrazte v lednici a spotřebujte během dvou dnů od rozmrazení.“

Zdroj: http://ona.id­nes.cz/zmraze­ni-potravin-0no-/zdravi.aspx?c=A130603­_173009_zdravi_pet

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek