Avatar uživatele
anonym

Lze zasílat dopisy na poštu takovou formou, že se na adresu dodá prvně lístek vyzývající k vyzvednutí dopisu na poště?

Proč? Soukromí. Jako teoretický příklad uvedu, že není očekáváno, aby třeba mojí milé v Austrálii otevírala dopisy její „extra zvědavá“ máma, která by mohla narušovat vztah, tím, že dceři přebírá doporučené dopisy, že řekne, že dcera není doma a předá jí to nebo je pak někde nejde doma a tajně si je čte a pak s dcerou manipuluje směrem k ukončení dopisování a přerušení vztahu. Najdou se i výjimky a i hodné mámy, které dceru podpoří. Čest výjimkám. :)

Oprava v otázce – místo vyzívající patří vyzývající.
V doplnění pak napsané chybně – přebírat, výjimka.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2366 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Buď do vlastních rukou adresáta. Nebo je tu ještě možnost poste restante. Poste restante se zasílá na poštu, kde si jej adresát vyzvedne, když zná např. heslo-poznámku uvedenou na dopise.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Radius

Nevím jak v cizině, ale tady si lze pronajmout na poště schránku (p.o. box) a do ní chodí dopisy a dostaneš od ní klíček.

Jinak dnes už se nemusí posílat drahé dopisy poštou, lze posílat e-maily, mohou tam být i obrázky, fotoalba v zip/rar, videa, soubory: mp3, xls, doc, rtf, txt a další.

Upravil/a: Radius

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Tak to tedy asi nepůjde.Můžeš však poslat do vlastních rukou. Pokud jí to máma „přebýrá“, takl ať jí tvoje milá řekne, ať to „nepřebýrá“.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
JájsemRaibek

přebÝrat, vyjÍmka, vyzÍvající to jsou fakt krásná slova :D

před 2366 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Díky za upozornění. Já se s tom češtinou moc nepárám a nepřemýšlím o ní jak bych měl a tak tam prostě často střelím nějaké to i/y, í/ý dle pocitu.

před 2366 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek