Avatar uživatele
anonym

Lze zvířatům provést dechovou zkoušku za účelem testování reakce na odbourávání alkoholu? Sní pes steak nasáklý rumem?

Řekněme, že jen u zvířat, kde to lze, a žádné ubližování a týrání. Věřím, že vícero druhů zvířat by alkohol mohl zabít. Mám třeba bernardýna spojeného s rumem, ale nevím v jaké souvislosti. Je to statný pes, a tak by snědl třeba stejk nasáklý rumem? Kolik by pak mohl nadýcaht promile? Myslíte, že by dokázal fouknout do alkohol testeru, nebo by se to muselo vzít odběrem krve?

Důležitý dodatek.
Tohle je čistě teoretická otázka a nehodlám nic z toho zkoušet. Vy snad také ne. Nebo jste to zkusili u nějakého zvířete?

Zajímala by mě reakce a výsledky u psů, koní, opic, prasat a třeba i nějakých ptáků např. vrána, čáp.

Zajímavá 0 před 2830 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

Jsem si téměř jistej, že toto všechno se v laboratořích už dávno děje.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Zvířata téměř neumí odbourávat alkohol. Pes by sice steak nasáklý rumem bez problémů sežral, ale vůbec mu to nesvědčí. Bernardýna máš spojeného s rumem pouze díky všeobecně zažitému mýtu, že bernardýni nosili rum. Údajně snad i v zimě měli někdy nádobku s alkoholem, ale převážně prý nosili brandy. Ale že by pil bernardýn či jiný pes alkohol, může být zapříčiněno pouze nezodpovědným majitelem, že mu to dovolí.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arachis

Rum se někdy lil do telících se krav, aby povolili a byl snadnější porod. A s těmi promilemi je to asi tak jako u lidí děleno kily zviřete. Opilých opic i žiraf je na netu hodně, po té co sbaští nakvašené ovoce. Jinak psovi bych steak s rumem nedávala-mohl by si zvyknout a bez rumu by už nechtěl :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dalid

Cital som krasnu knihu o chlapovi, ktory lovil papagaje tak, ze do pralesa zaviezol skvasene ovocie a potom sa tam vratil a pozbieral opite vtaky zo zeme. Sladky alkohol zvierata vypiju, ale predpokladam, ze cisty lieh nie.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek