Avatar uživatele
Standaa

Lze člověka žalovat za tohle? (viz film Soc. Síť)

Ve filmu Sociální Síť napadne dvojčata Winklevossovi, že by mohli založit síť výlučně jen pro studenty Harvardu a sháněj programátora. Kontaktují Zuckerberga a ten souhlasí. Nicméně začne dělat na své sociální síti a projekt s Winklevossovými po čase zruší. Po čase ho žaolují za ukradení nápadu. Nicéně jeho síť, Facebook, má jiné programové kódy, jiné provedení, a co má společého se sociální sítí Winklevossových, je jen nápad. Na konci filmu soud vyhrají a Zuckerberg platí pokutu. Ale lze někoho žalovat jen za to, že mu ukradli nápad? Nápad?! A kdyby ano, jak to chtějí dokázat? Autorská práva se vztahují jen na konkrétní hotová díla, resp. tvůrčí činnosti, nikoliv náměty, kocepty a nápady.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Agneta před 3520 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Agneta

Zažalovat tě může i tvůj bývalý zaměstnavatel, když se bude domnívat, žes na ten „patent“ (s kterým teď děláš milióny)přišel během pracovní doby u něj (a má provozně-technicky s tím něco společného) :DDD

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
huxa

Ano, lze. Jak by poté pochodili lidé, kteří mají nápad, ale nemají třeba zkušenosti či nástroje k jeho zrealizování, zadají tedy někomu takto zakázku, on ovšem toto udělá a vydá za své?
Nevím, jak je to zdůvodněno v tom filmu, ovšem stačí cokoliv, nějaká smlouva, videozáznam, zvukový záznam, apod.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek