Avatar uživatele
anonym

Láhev a mráz – lze si vystačit s obyčejnou PET?

Lze něčím, kupříkladu větví s jehličím, zabránit zamrzání vody v láhvi? Ze všech super speciálních lahví se mi žádná nehodí. Nejvíce se šikne obyčejná plastová třílitrová s uchem. Jenže tu nemohu ohřívat vlastním tělem. A i kdybych ji strčil pod bundu, moc si tím nepomohu. Řeším průchod oblastmi bez možnosti rozdělat oheň… (Ono za chůze by zamrzat neměla – bude volně viset, tedy neustále se hýbat.)

Žiji v domnění, že velké řeky nezamrzají pro jejich průtok. Pokud zamrzají, pak nechápu, jak sem k nám z hor dotečou… (Ano – nezamrzají právě díky pohybu.) Vodopády zamrzají většinou částečně – a to vlivem opravdu silných mrazů. Každopádně i led „teče“!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? anonym, lejdy.můn před 3092 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Řešíš nesmyslí. Proti zamrzání tě může jedině uchránit zamezení ochlazování, nebo zahříváním nádoby s vodou. I při chůzi voda zamrzne a Pokud přidáš větvičky, nebo jehličí, tak docílíš toho, že ti voda zmrzne s jehličím a větvičkami. Pokud by byla tvá teorie správná, že voda nezamrzne při pohybu, jak by potom mohly zamrznout rampouchy, nebo vodopády. Pokud by byly opravdu takové extremní podmínky a nebylo možno ohřívat, tak nezbývá, než vhodnou nádobu ohřívat přímo na těle.
U řek a podobně záleží na množství průtoku , rychlosti vody. Teplotě vody a teplotě okolí a spousta dalších vlivů. Ano máš pravdu, že i led teče, ale určitě se z něho nenapiješ. Otázka taky nebyla k tečení ledu, ale zda nezamrzne voda, když dám do láhve větvičky, nebo jehličí.

Upravil/a: Drap

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Putin

Stačí do vody přidat trochu alkoholu, nezamrzne a dokonce i zahřeje 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ratava

Našla jsem vám diskuzi na vodu, řeší tam i pitelnost. Zhruba v půlce je o mrznutí vody (snad) správný příspěvek… (Když v zimě postavíte na volné prostranství sud s vodou a úplně celý ho obalíte metr silnou vrstvou polystyrénu, stejně po čase zamrzne. I kdyby jste dali místo toho sudu do metrové izolace termosku s vařící vodou – stejně zamrzne. Samotná izolace nezabrání zamrznutí vody (nebo čehokoliv jiného)…)

http://rozpad­.cz/forum/view­topic.php?f=17&t=­979

Tak snad vám to k něčemu bude…

(osobně bych se domnívala, že by mělo stačit vložit láhev do spacáku (k ostatním věcem) ve kterém budete (snad) spát, nezmrzete-li tam vy, neměla by tam zmrznou ani voda… ale nevím, jen takový neznalý názor…)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

jehličím si nepomůžete. Pokud se pitná voda dostane pod 0C, zkrátka zamrzne. Pokud se bude hýbat (při chůzi) stejně zamrzne. zabránit můžete tím, že ji zaizolujete tak, aby po potřebnou dobu nepromrzla.

Velké řeky nezamrzají protože jsou velké, voda v nich se hýbe, zamrzají od hladiny a existující led tepelně izoluje tu vodu vespod…

Upravil/a: Dochy

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Co jí na noc zakopat a pak pít do doby,než bude zas voda zamrzat,pak opět s ní do země a dobře zekrýt,popř zahrabat.
Ještě by šla trošku přisolit.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Jugare, to by si chlastal, osolenou vodu? Asi ano, když chlastáš to plzeňský!

před 3092 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Osolenou jen lehce,Barboši,ne­budu psát,aqby si tam nalil chlast,když by pak nikam nedošel.

před 3092 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

raději s chlastem než slanou…

před 3091 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek