Avatar uživatele
maza75

Lékař závodní preventivní péče

Má zaměstnavatel povinnost mít lékaře závodní preventivní péče nebo mohou zaměstnanci využít služeb svého praktického lékaře?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4713 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Myslím,že většina má lékaře smluvního,protože ten lékař zná nejlépe povahu vykonávaného zaměstnání,naše lékařka,která prevenčky dělá,se chodí dívat i da provozu.Je to asi na každém tom zaměstnavateli,pro co se rozhodne.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
slimaczek

Podle zákoníku práce je zaměstnavatel povinen sdělit zaměstnancům, které zdravotnické zařízení jim poskytuje pracovnělékařskou péči a jakým druhům očkování a jakým pracovnělékařským prohlídkám a vyšetřením souvisejícím s výkonem práce jsou povinni se podrobit.
Předpisy je i dáno, co mají taková zdravotnická zařízení plnit v rámci závodní lékařské péče. Takže pokud není ve firmě přímo závodní lékař, zaměstnavatel uzavírá smlouvu s lékařem a sdělí zaměstnancům, kam budou chodit na závodní lékařské prohlídky. Tento lékař, jak již bylo řečeno, by měl znát poměry u zaměstnavatele, zejména pracovní prostředí a podmínky, rizikové faktory apod. Což váš obvodní lékař může těžko znát. Ale samozřejmě, že závodní lékař si může vyžádat dokumentaci u vašeho obvodního lékaře. Mělo by fungovat i to, že po domluvě se závodním lékařem, vykonáte prohlídku u svého obvodního lékaře, a ten předá výsledek prohlídky závodnímu. Záleží, zda jsou k tomu oba svolní. Protože pozor, závodní preventivní péči hradí zaměstnavatel.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Tlaky

ANO-NE

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek