Avatar uživatele
anonym

CO s bratrem? Proč je tak sprostej a hnusnej?

Promiňtě, že opět Vás obtěžuji svými osobníma problémama, ale............. trápí mě to zkrátka, nevím čím bych začala, můj bratr kterému je 9 let je problémovej v chování, prostě před chvílí by hnesnej a drzej a bratra (3 roky) a já jsem mu řekla at na nej není drzel, že je malej a tak -.- a prostě nepřestal, byl protivnej drzej a sprostej, když mamka mu něco říkala z at to udělá tak on potichu pro sebe si říkal: no… no… no… (něco v tom smyslu aby už mamka sklapla), pak na mě třeba: ,,nečum" a tak a já jsem taková že si to nechci nechat líbit, nebo spíš jde o to, že nechcu aby byl takovej, a chcu aby z něho vyrostl hodnej ,,muž" no a já to vždy řeknu mamce aby mu vynadala nebo tak, a ona mu většinou prvně vynadá a když to pokračuje tak vezme plácačku na muchy a dobije ho s ní....... a hodně jakože a on se třeba někdy uplně třeba a řve, a já se uplněbojím aby mu něco zase neudělala, a mám strach ta mamku pak zastavím v tom, a ona na mě pak taky začne ječet třeba (ale to mě nevadí), jde o toho bratra, a dneska mu opět nařezala plácačkou a on cosi říkal: ,,mami prosím to bolí" nebo tak a měl uplně fialový rty (a já nevím jestli je to od toho jak mu mamka nařezala nebo ne) ale nejhorší je, že mamka ho teda už nechá, když jí v tom zabráním a bratr za 3 minuty se už jakokdyby vysmívá nebo jakože se na mě tak dívá a usmívá se, jakokdyby tím chtěl říct, že je mu to jedno nebo tak něco, a mamka mu zakázala aji chodit ven s děckama se kterýma se bratr hodne kamarádí (ale ti děcka nejsou zrovna vhodní kamarádi, sou moc otrslí na svůj věk-je jim taky kolem 9 let a sou sprostí a tak prostě a na svůj věk moc chytří v tom blbým smyslu) :/
No a prostě já nechápu proč to ten bratr dělá? proč furt mluví sprostě a je hnusej když ví, že ho mamka nebo tatka seřeže ?! A mě je ho pak uplně líto, když ho vidím jak řve že ho to bolí :(
Dřív ho hodně řezal tatka, ted zas mamka, ale prostě já z toho mám ,,trauma" :( Uplně se toho děsím, bojím se že mu něco udělají, ale on si to zaslouží ale jako........ ach jo je to těžký :/ co si o tom myslíte Vy?
PS: Omlouvám se za gramatické chyby a opakované ,,otravování" těmito otázkami, ale mě to fakt trápí :(

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? bolak před 3562 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cochee

Proč to dělá? Protože mu příroda „nenadělila.“ Je prostě hloupý. Obávám se, že ho řezali málo, když byl malinký. Tak teď ho bohužel musí řezat více, aby mu to v hlavě „seplo“ a spojil si v mozku takovou primitivní záležitost, že když něco provede, následuje trest. Pokud nesepne, znamená to bohužel, že potřebuje příšte seřezat ještě víc. Je mi líto, je to tvrdé, ale je to tak. Pokud ho rodiče neumravní, může se stát, že až bude dospělý, bude řezat on rodiče a tebe.
Doplňuji:
Psychotic: rozdíly v mé a tvé vizi pojetí výchovy jsou nabíledni, ale že jsem mimo, je tvůj „moderní“ názor, který já vůči tvému můžu vyslovit zrovna tak. Jsem evidentně starší generace než ty a tehdy (za mého mládí či dětství) tak „česká“ výchova fungovala. Dnes je snaha zavádět tvůj „výchovný“ model, kterému já říkám americký, který ve zkratce říká „děti, serte nám na hlavu, my si to necháme všechno líbit a zde máte číslo na linku důvěry, kdykoliv zavolejte.“ To je jen tak můj následný komentář, dále to nemám potřebu rozebírat. Snad ještě poznámku k tvé závorce „(zajímavé, že vaše vlastní dítě je poslední člověk, kterého smíte legálně mlátit, že?“ Buď si jistý, že pokud se nějaký CIZÍ fracek projeví neoprávněně fyzicky negativně vůči mému potomku, dostane ode mně přes hubu tak či tak, s naprostou ignorací legality či nelegality tohoto zákroku z mé strany. A nemám v tomto případě problém ani s dospělým frackem.

Upravil/a: cochee

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Psychotic

Cochee je samozřejmě úplně mimo.
Kromě toho, že řezání je týrání dětí (zajímavé, že vaše vlastní dítě je poslední člověk, kterého smíte legálně mlátit, že?), nikdy to ničemu nepomůže. Po seřezání dítěti „nesepne“, že když něco provede, přijde trest, jako to Cochee říká, ale že rodiče jsou nepřátelé a všechno se před nimi musí zatloukat a nedá se na ně spolehnout. A že si to „zaslouží“? Nezaslouží.

Kromě toho je dost dobře možné, že to dělá jen jako formu odporu autoritě. A v tom případě řezání nepomůže už tuplem, jen přidává dříví do ohně.

Těžko ti budu radit, abys za něj zavolala na linku důvěry nebo na sociálku, protože koneckonců uškodíš kromě jich i sobě. Protože jsi na nich závislá, vlastně cokoli, co uděláš, abys bráchovi pomohla, bude bolet i tebe. Ale rozhodně by si návštěvu ze sociálky zasloužili.
Doplňuji:
Cochee: Ta tvoje „česká“ výchova fungovala tak, že celý národ byl složený ze šedých myšek, které se bály projevovat svůj názor a hájit svá práva, siláci to byli leda v hospodě, a to až do momentu, kdy dostali jen ždibíček moci, pak začali buzerovat každého, kterého buzerovat mohly a začali hrabat prachy pro sebe. To způsobila ta tvoje „česká výchova“.

A pokud jde o tvé přiznání, že jsi násilník, to je OK. Že i cizí děti a dospělí (výhružka?) od tebe dostanou přes hubu… Kdybys sáhl na moje dítě, dostal bys zas přes hubu ode mně. A pak bych z tebe vysoudil poslední halíř. Takže doporučuji změnit názor. Maucta.

Upravil/a: Psychotic

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Samozřejmě řezat by ho neměli. Spíše by to rodiče měli řešit návštěvou psychologa. Mohlo by se jednat o hyperaktivitu, popř. poruchu chování. Odborník by jim jistě poradil, jaký styl výchovy na něj „použít“.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nevíteto?

Pokud se tvůj bratr začíná vysmívat hned po trestu je možný, že je prostě vychcanej, předstírá to, aby si trest co nejvíc umírnil, i když to třeba tak nebolí…
Anebo jak už tu padlo to dělá kvůli odporu k autoritě a to řezání je pak spíš na škodu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

My dospělí nejsme dokonalí, být dobrými rodiči nás nikdo nenaučí.
Pořídit si a vychovat 4 děti (s věkovým odstupem) není jednoduché.
Dospělí mohoubýt ve stresu, mají starosti, existenční nejistotu a nedostatek času, financí. Nemají trpělivost a neudělají si čas/chuť na výchovu potomků, na to, aby s nimi trávili čas, zabavili je hrou., pohádkami, vyprávěním, zájmem, péčí. Nneumí děti zabavit, zapojit, zaměstnat. Nemají čas na odpočinek, koníčky. To je neomlouvá, na to je třeba myslet včas (než se děti narodí¨. Některé rostou jako dříví v lese, je to jen samý příkaz, zákaz, omezování.
Hyperktivní děti jsou těžkým oříškem. Někdyje třeba navštívit odborníky.
Podobrém, ani pozlém to s bráškou nyní nejde, vzpírá se autoritě, možná se cítí být opomíjen.
Vulgarity jsou dnes IN, brácha je „světovej, machr“. Nebo také zoufalec.
Pokud je peskován či bit, tak rozhodně nesetrvávej, odejdi, nepotřebuje mít svědka své potupy.
Vůbec ho nelituj! Nevychovávej!!!
Pokud se chová přijatelně nebo mile, buď také taková. Do jeho amoků se nenech zatáhnout. Netrap se, ubližuješ jen sobě a nikomu nepomůžeš. Jsi sama ve věku, kdy jsi velmi citlivá
Chápu (neschvaluji) postoj a chování tvé sestry vůči bratrovi.
Brácha je prostě fracek.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek