Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem MS Outlook Expres 6 - hlásí chybu, Thunderbird se tím ani neobtěžuje.

Dlouho jsem používal MS OE 6. V poslední době mi blbne a některé z mých 7 účtů nepřijímá (občas ty, jindy jiné :-). Třeba teď mi hlásil:
Došlo k neznámé chybě. Účet: 'pop3.atlas.cz', Server: 'pop3.atlas.cz', Protokol: POP3, Port: 110, Zabezpečení (SSL): Ne, Číslo chyby: 0x800C0133

Došlo k neznámé chybě. Účet: 'pop3.email.cz', Server: 'pop3.email.cz', Protokol: POP3, Port: 110, Zabezpečení (SSL): Ne, Číslo chyby: 0x800C0133

Hostitel pop3.gmail.com nebyl nalezen. Ověřte, zda je správně zadán název serveru. Účet: 'pop3.gmail.com', Server: 'pop3.gmail.com', Protokol: POP3, Port: 110, Zabezpečení (SSL): Ne, Chyba zásuvky: 11001, Číslo chyby: 0x800CCC0D.
Ovšem co ty kódy znamenají, ví Bůh a svatý Václav. A už vůbec netuším, proč to nefunguje na gmailu.com.

Přešel jsem na Thunderbird. Ten mi ohlásí: Vyskytla se chyba v přístupu na POP3 server. Poštovní server seznam.cz (ale i další) zaslal odpověď:
A nic, jen tlačítko OK. Když ho zmáčknu, připojí se další server a situace se opakuje. Některou zprávu to přijme, některou ne - jak u blbejch na dvorečku!
Ví někdo, čím to je a jak to odstranit? Raději bych zůstal u MS OE 6.
Předem děkuji za radu - třeba i mailem - snad mi dojde.:-/

Předmět Autor Datum
firewall?
Kráťa 22.11.2007 15:04
Kráťa
Mozne riesenie: This is usually down to a corrupt or over-full email inbox. Outlook Express is not v…
fleg 22.11.2007 15:04
fleg
Zkoušel jsem se do toho nastavení dostat, ale složka D+S u mne obsahuje "Abi suite, Oblíbené, Plocha…
Fantan 22.11.2007 16:08
Fantan
ked pouzivas blbeho prieskumnika tak ides hore do menu, vlastnosti zlozky, na druhej karte si nastav…
MM.. 22.11.2007 17:52
MM..
Hostitel pop3.gmail.com nebyl nalezen. Proč tam máš pop3.gmail.com? U gmailu je pouze pop = bez tr…
Eva_M 22.11.2007 15:19
Eva_M
pop3.gmail.com je tiez funkcna domena az na to ze na nej nebezi ziaden pop2 server;o).
fleg 22.11.2007 15:48
fleg
Vycházím z návodu zde http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer =13276 a tam se píše o pop…
Eva_M 22.11.2007 15:57
Eva_M
dala jsem na EvuM,,předtím mi to taky psala takovéhle chyby,ale asi majitel připojení s tím něco udě…
wendy 22.11.2007 16:23
wendy
Komprimace zpráv nemá nic společného s připojením k netu a s jeho nastavením, to jsou dva různé prob…
Eva_M 22.11.2007 17:13
Eva_M
EvoM,děkuji,komprimace byla(těch mých pár zpráv )asi za 2 vteřiny hotová Když mi připojojili net,rov…
wendy 23.11.2007 07:38
wendy
ted´konkrétně ze Slovenska hlásí,každá druhá nebo 3 zpráva nečitelná. Aha, tak to jsme si nerozuměl…
Eva_M 23.11.2007 07:58
Eva_M
EvoM.,omlouvám se,aspoň je vidět jaký jsem antitalent.Ze Slovenska přišlo pouze,každá druhá,třetí zp…
wendy 23.11.2007 14:32
wendy
Synovec pravděpodobně ještě moc e-mailů neposlal. Nedávno bylo dokonce v televizi, jak si nějaký tro…
Kráťa 23.11.2007 15:01
Kráťa
děkuju,synovec je sice chytrolín,ale!! S porty a s ničím jsem nemanipulovala prostě se to tam ukázal…
wendy 23.11.2007 15:41
wendy
Fantane,omlouvám se,že jsem využila tvůj dotaz ke svému dík wendy poslední
wendy 23.11.2007 17:19
wendy

Mozne riesenie:
This is usually down to a corrupt or over-full email inbox. Outlook Express
is not very good at holding large amounts of emails especially if they have
large attachments. I had a user this morning with a 2.5 GB inbox.

Backup/rename Inbox (C:\Documents and Settings\(User)\Local Settings\Applica
tion Data\Identities\{GIU}\Microsoft\Outlook Express\inbox.dbx -> inboxbak.d
bx).
Close Outlook Express.
Open Outlook Express.
Outlook Express will have created a whole new Inbox.
Your email should now work.

Chyba 0x800CCC0D znamena, ze nenasiel pop3 server z sdovodu zlej adresy, chyby dns alebo ziadnej konektivity.

Zkoušel jsem se do toho nastavení dostat, ale složka D+S u mne obsahuje "Abi suite, Oblíbené, Plocha, sdílené doku a Cookies"
Složku Local settings jsem nenašel a tím ani to ostatní. Anglicky jsem uměl v r.1961. Slovensky mluvím celkem obstojně.
Pop3 u gmailu.com jsem odstranil.

ked pouzivas blbeho prieskumnika tak ides hore do menu, vlastnosti zlozky, na druhej karte si nastav nech to zobrazuje skryte a systemove subory a dalsie nastavenie nizsie nech to zobrazuje vsetky aj skryte subory.

Ak nepomoze to premenovanie inboxu, tak mas nejake problemy s internetovym pripojenim. Je mozne aj ze to mas zavirene a vir ma aj nejake vedlajsie efekty.

Hostitel pop3.gmail.com nebyl nalezen.

Proč tam máš pop3.gmail.com? U gmailu je pouze pop = bez trojky, tj. pop.gmail.com A u ostatních bych měl mít pop3 + jejich server, tj. pop3.atlas.cz , pop3.seznam.cz atd. Nebo máš nějaký zvláštní důvod, proč tam chceš mít gmail?

dala jsem na EvuM,,předtím mi to taky psala takovéhle chyby,ale asi majitel připojení s tím něco udělal,tak pak to chtělo zkomprimovat zprávy na evinu radu jsem to nechala udělat,ale ted´mi přibližně tak 2-3 zpráva přijde od příjemce je to nečitelné,tak taky nevím,co s tím.wendy::) já tam mám pop.3centrum

Komprimace zpráv nemá nic společného s připojením k netu a s jeho nastavením, to jsou dva různé problémy.
:>: U komprimace zpráv mohou nastat problémy, pokud když vypnete počítač dřív, než je komprimace hotova - pak se může stát, že se někde něco naruší. Možná to je váš případ? Ostatně v každé příručce k počítači se píše o nutnosti zálohování - a to platí i o emailech. Komprimuju emaily dost často a nikdy jsem neměla žádný problém s jejich čitelností ani jsem o žádný nepřišla. Ale pro případ jakékoliv nehody si emaily (i jiné důležité soubory) průběžně zálohuju, a to rovnou na víc míst.
:>: Nastavení emailových adres pro správné přijímání a odesílání emailů je potřeba udělat přesně podle návodů, přičemž každý poskytovatel emailových schránek to může mít jinak. Nápovědu naleznete na seznamu, na centru, na atlasu, na gmailu (viz výše) i všude jinde. A kromě toho musíte vědět od svého poskytovatele internetového připojení, jak nastavit server a přístupové údaje pro odesílání pošty - tj. údaje jako smtp.něco.cz , uživatelské jméno, heslo, zda server požaduje ověření atd. Já mám také několik emailových adres a u každého emailu je to nastavení jiné.

EvoM,děkuji,komprimace byla(těch mých pár zpráv )asi za 2 vteřiny hotová
Když mi připojojili net,rovnou nastavili O.E. a nedali,žádné vysvětlení k připojení.Až to začlo blbnout a neodesílalo zprávy,tak jsem dostala radu po tef.a´t mi to někdo!nastaví.Pak najednou zprávy šly odesílat a hlásilo to tu komprimaci,což jsem na Vaši radu provedla(před tím pár zpráv odešlo v pořádku) a ted´konkrétně ze Slovenska hlásí,každá druhá nebo 3 zpráva nečitelná.Tak jsem zase začala psát ze schránky a tam to chodí v pořádku.Alke už mi tam pořád nějaký trpaslík neposíl hlášku,zda chci zkomprimovat,či ne.Přiznávám,jserm technický antitalent,do ničeho nešt=óurám,nechám to odborníkům,ale když odmítnou přijít,tak je to veselé.děkuju snad už bude kjlid

ted´konkrétně ze Slovenska hlásí,každá druhá nebo 3 zpráva nečitelná.

Aha, tak to jsme si nerozuměly. Myslela jsem, že po komprimaci jsou nečitelné některé vaše uložené starší zprávy. A ono je to jinak - takže lidé, kterým posíláte zprávy, je občas nemůžou přečíst? To ale nebude komprimaci! Co vám přesně píšou z toho Slovenska? Je to nečitelné komplet nebo jsou jen špatně písmena s diakritikou? Pomohlo by, kdybyste psala bez hacku a bez carek = bez diakritiky? Zkuste to.

EvoM.,omlouvám se,aspoň je vidět jaký jsem antitalent.Ze Slovenska přišlo pouze,každá druhá,třetí zpráva naprosto nečitelná.(diaktrika,či něco jiného nevím)
A ted´jsem něco dělala a najednou mi tam skočilo:při komunikaci se servrem došlo k vypršení čas.limitu,ale já jsem nic neodesílala,ani nepřišlo nic mně.Opět ,to ,co mi to psalo ze začátku než majitel připojení s tím něco udělal a než jsem poté zkomprimovala zrpávy.Protokol POP3 místo port ll0(minule bylo 25) zabezpeční ssl(ne) a č. chyby stejné jako minule 0x800CCC19.Volala jsem do servisu na net a dotyčný,který mi to před rokem nastavil bude až příští týden.Takže nevím,zda to nedělá tahle chyba ty nečitelné zprávy(myslím ,že komprimace s tím opravdu nemá co do činění,ale ,spíš,že někde ,někdo v servisu něco rozš´tpoural.nebo se pletu?)děkuju,synovec mi doporučil O.E.Vyhodit a pravidelně koukat do schránky.(taky asi možnost,ale O.E.je rychlejší)

Synovec pravděpodobně ještě moc e-mailů neposlal. Nedávno bylo dokonce v televizi, jak si nějaký trouba založil veškerou firemní komunikaci na obsluze e-mailů (free schránky) přes webové rozhraní. A když o vše přišel, brečel v Televizních novinách či kde.
Můj pohled:
Obsluha schránky přes web
výhody
* do schránky se dostanete odkudkoli
* nemusí se nic nastavovat
* e-mailové schránky zdarma (Seznam Centrum Atlas Gmail...) se předhánějí v tom, kdo nabídne větší komfort a více místa.
Nevýhody
* při více schránkách (více než tři) zabírá přihlašování se a kontrola pošty mnoho času a je pracná * Zprávy zůstávají na serveru (schránka se neustále zaplňuje), kde máte schránku a nemáte je na svém počítači (velmi komplikovaná záloha vypálením na CD/DVD) a nemůžete s nimi dělat nic jiného než to, co nabízí webové rozhraní * Nejde vyhledávat ve zprávách z více schránek najednou * Schránka je omezena poskytovaným místem * Nejdou posílat přílohy (obrázky/soubory) tak velké jako z klienta ---------------------------------
Obsluha schránky/schránek e-mailovým klientem
výhody
* Snadná kontrola více schránek * Zprávy (i z několika schránek) máte na svém počítači a lze v nich například vyhledávat, nebo je snadno zálohovat * Nejste omezeni poskytnutým místem na serveru, kde schránka je. * Můžete posílat velké přílohy (celá zpráva 10 MB)‏
Nevýhody
Žádné neznám. Pouze se liší množstvím funkcí a komfortem obsluhy jednotlivé programy. Každému však vyhovuje něco jiného. S komprimací adresářů nemá posílání vůbec nic společného. Pokud se však chcete komprimaci vyhnout, nestřádejte si zprávy v klientovi, ale dejte si je někam jinam. Nejlepší podle mě je, vypálit si je na CD (návodík - http://krata.bubakov.net/tipy-triky-finty/navody/za loha_oe/zaloha_oe.html) a z klienta je vymazat, aby se tam stále nenačítaly a nezabíraly místo. Co se týče Vašeho posílání, úplně stačí dát standardní hodnoty při vytváření účtu v Outlook Express a správně zadat pop3 (stahování pošty) a smtp (odesílání pošty), není třeba manipulovat s porty.

děkuju,synovec je sice chytrolín,ale!!
S porty a s ničím jsem nemanipulovala prostě se to tam ukázalo a opravdu víc jak 8-10 zpráv at v došlé nebo odeslané,či odstr.poště není max.30 zpráv.Blbostě vyhazuju okamžitě, důležité ukládám jinde v PC,nechávám jen to, co vím,že budu během pár dní potřebovat a reagovat hned a rychle.Vím,že známí tam mají 100 zpráv a nic takového se jim něděje.
A ke všemu jsem ted´náhodně objevila,všechny zprávy na panelu start v dokumentech,které se občas vyhazují a koukejme je tam vše z O.E.jak se to tam zas e dostalo?A v O.E.je to též.Můžu tohle vyhodit?díky lidičky chytřejší jak já

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru