Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno MSI GE60 + BOOTMGR

Mám notebook MSI GE60 0NC-058CZ , kde je HDD rozdělen na oddíly C a D a pak je tam nějaký systémový oddíl E (normálně neviditelný pro bootování) a jsou tam nainstalovány windows 7 home. Zmenšil jsem velikost oddílu C: a o to zvětšil D:. Od tohoto okamžiku po restartu naběhne hláška : "BOOTMGR is compressed Pres Ctrl+Alt+Del to restart". Dál to nejde. Na oddílu C: i E: nikdy žádná komprimace nebyla a není. Vyzkoušel jsem všechny rady dle http://www.cybervaldez.com/how-to-fix-bootmgr-is-c ompressed-error/2009/
a k ničemu to nebylo.
Prosím poraďte. Nestartuje mi ani BIOS.

Předmět Autor Datum
BIOS startuje, ten s tym nema nic spolocne. Mackas blbu klavesu alebo v blbom momente. Pri tej manip…
MM.. 11.07.2012 17:30
MM..
Tak jsem z instalačního DVD, kde mám Windows 7, dal z příkazového řádku Format C: a oddíl C úspěšně…
Honza47 11.07.2012 18:34
Honza47
A kto ti pisal ze to mas formatovat? Pisal som ze to mas nastavit aby C nebolo kompresovane. Takto s…
MM.. 11.07.2012 18:40
MM..
Tak obnovení systému z recovery jsem už udělal před formátem C:, vše proběhlo hladce, ale windows ne…
Honza47 11.07.2012 19:05
Honza47
V E: neni ziaden BIOS ale zaloha Windows pre funkciu recovery, to nech ta vobec netrapi. Vlez do BIO…
MM.. 11.07.2012 19:10
MM..
Hurá už jsem to vyřešil. Děkuji za rady. 750 GB byla rozdělena na 4 partition – z nichž jedna pouze… poslední
Honza47 12.07.2012 16:10
Honza47

BIOS startuje, ten s tym nema nic spolocne. Mackas blbu klavesu alebo v blbom momente.
Pri tej manipulacii s oddielmi si tam nastavil nech to C skompresuje, nenchapem preco zaskrtavas okienka o ktorych netusis jake maju efekty.
Musis nabootovat zo spravneho instalacneho media do konzoly a patricnymi prikazmi zas ten C odkompresovat (mozna bude treba najprv uvolnit na nom nejake miesto t.j. vymazat hovadiny napr. z Users\meno\local\Temp apod).
Alebo vybrat disk a zapojit do ineho PC ako datovy, a tam to pod Windows zas zmenit na nekompresovane, vo vlastnostiach oddielu.

Tak jsem z instalačního DVD, kde mám Windows 7, dal z příkazového řádku Format C: a oddíl C úspěšně zformátoval. Po restartu notebooku opět známá hláška "BOOTMGR is compressed Pres Ctrl+Alt+Del to restart". Dál nic, po dalším restartu opět stejná hláška. Už jsem v koncích a nevím co s tím.
Prosím pomozte!!!

A kto ti pisal ze to mas formatovat? Pisal som ze to mas nastavit aby C nebolo kompresovane. Takto si si zmazal cely Windows aj so vsetkym co si mal na C:

To mozes rovno obnovit cely system z recovery, ak je to notebook, spusta sa to nejakou klavesou po starte mas to napisane v navode k notebooku.

Tak obnovení systému z recovery jsem už udělal před formátem C:, vše proběhlo hladce, ale windows nenaskočily a zase jen ta hláška "BOOTMGR is compressed Pres Ctrl+Alt+Del to restart" a dál nic. Ještě jsem zkusil dát obnovit C: ze mojí zálohy oddílu C:, kterou mám udělánu z dřívějška pomocí Acronis True Image Home jako soubor *.tib, opět se to tváří v pořádku a bez problému se to C znovu obnoví, ale po restartu opět nic nemnaběhne , jen ta hláška. Oddíl C tedy musí být v pořádku, zřejmě se něco stalo s tím E: které je normálně neviditelné a v kterém je BIOS.
To E: je asi vylepšení od MSI, aby se v tom nikdo nehrabal, v normálních PC je BIOS na C:
Prosím poraďte, už jsem v koncích.

V E: neni ziaden BIOS ale zaloha Windows pre funkciu recovery, to nech ta vobec netrapi.
Vlez do BIOSu (mackanim spravnej klavesy v spravnom momente opakovane) a skus load defaults a save&exit.
Spust akykolvek partition manager (od gparted po ranish je to fuk ktory) a skontroluj ze C: je nastavene ako aktivny oddiel.
Dobre by bolo obnovit mbr kod ale to si uz predpokladam robil, je to ta "option #2" z tvojho linku z dotazu (prikaz bootrec /fixmbr). Hlavne skontroluj ze ktory oddiel je aktivny.

Hurá už jsem to vyřešil. Děkuji za rady. 750 GB byla rozdělena na 4 partition – z nichž jedna pouze 100 MB je vlastní bootování, ale aktivní disk je C: (s windows). Na tento partition 100 MB se šlo dostat jen přes příkazový řádek z instalačního DVD – tam jsem napsal příkaz
Bootrec /RebuildBcd.
Ještě jsem dle Vaší rady nastavil oddíl C: jako aktivní – nevím jakým způsobem se deaktivoval.
Bootmgr se obnovil a pak už proběhlo samo totální obnovení systému.
Ještě jednou moc děkuji.
Honza

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru