Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mafia 2 vs GTA 4

Čaute lidi prohlížel sem různy trailery a tak mně napadlo že by sem udělal tohl:
Grafika
M2 - 9
GTA - 6
V tomhle Mafie 2 jasně vyhrála. Na to, jak je hra náročná, je to grafika dost luxusní. Na drouhou stranu GTA si to tímhle hodně pokazila. Znám málo lidí, co tuto hru dokáží rozšlapat na střední detaily. Ale pro majitele nadupaných PC sestav je GTA IV lahůdka.

Animace
M2- 7
GTA - 9
GTA má díky enginu Europhia v tomto náskok. Vezměme si například animace při srážce člověka a auta. V GTA člověk odletí naprosto dokonale, tak, jak by to bylo v reálním životě. V M2 se člověk ''posune''. To samé při pádech. Také při hře v Mafii má hráč pořád ten stejný kamenný výraz. Toto mě na Mafii hodně zklamalo.

Mise
M2- 7
GTA - 7
Kdyby 2K nevyhlašovali kolik bude v Mafii misí a pak to nezrmvili, Mafia by ybla jasně lepší. 2K vyškrtli několik misí, ale i tak zůstávají záživné. V GTA narazíme prakticky na několik desítek misí stejných ale je jich tam přes 90 zato v Mafii jich je sotva 15. Hodně mě zamrzela volná jázda v Mafii. Sliby-chyby. Rockstar Games neroztrubovali jak bude hra skvělá a ejhle. Nejlepší práce 2K je ta, že vypustili do světa videa se hrou, která obsahovala mise, které ve hře nejsou. Poslední mise v M2 je hnus, v tomto vede GTA.

Přiběh
M2- 8
GTA - 6
Mafia by měla 10, jenže 2K hru dost brutálně ořezali, takže mi obvčas hra byla nejasná. Mohlo se z toho vymačkat víc a já věřím že vymačkalo, ale 2K prostě řekli ne. Ze začátku mě příběh doopravdy posadil, geniálně promyšleno. Od A do Z. Ale jakmile Vito vyšel z vězení, bylo po všem. Mělo tam být víc misí pro Clementeho. A taky využít krásně propracovaného zimního města.
GTA má příběh ze začátku zajímavý, ale zápletak s diamantami mi moc nesedla.

Postavy
M2- 8
GTA - 6
Mafia to vzala hodně z kopce, mohlo se vyždímat víc. FU*K 2K!

Dopravní prostředky
- Osobní
M2- 10
GTA - 8
Skvěle propracovaná dobová vozidla dělají z Mafie velmi kvalitní hru. Reální vlastnosti, chování i poškození aut je úchvatné.Možná jich mohlo být o něco málo víc. GTA má zase aut hromadu, ale jsou oproti Mafii 2 kreslené. Možnost vypnout a zapnout světla mi v Mafii chybí. GTA má také propracované nárazy a zvuky celkově.

-Hromadná
M2- 0
GTA - 8
Doopravdy mě v trailerech nadchly jezdící lokomotivy, nadzemky a taxíky. Ach, jak já bych rád využil v M2 hromadnou dopravu, jak bylo od 2K slibováno. I když Empire City není nějak obzvlášť velké. V GTA jsou taxíky vždy po ruce, to samé platí o nadzemce a podzemce. Jasná výhra chlapíků z RG.

Zbraně
M2- 7
GTA - 7
Záleží na tom jestli u GTA počítáme EFLC. Tam jsou zbraně parádní. V M2 mi chybí ruční zbraně. což hře hodně ubralo (to samé, na videích byly nože, obušky atd...) Na druhou stranu propracování Thompsonů, revolverů a pušek je parádní. V M2 bych to možná udělal tak, jak v GTA, od každého druhu zbraně jedno.

Prostředí, Město
M2 - 6
GTA - 8
Empire City je podle mě malé, oproti Liberty City. Njede se dostat k památkám, jako je socha svobody atd...

Počasí
M2- 10
GTA- 8
V obouch hrách je výborné. V M2 se mi hodně líbí zimní město, stejně jak to letní. Chybí mu akorát nějaký časový systém jak má GTA, které má počasí tudíž pěkně propracované.

Modely Postav
M2 - 7
GTA - 9
Mafia má málo postav, postavy černocha jsou tam jen dvě. GTA to má s posatvami vymyslené velmi chytře. Má stovky složek, cve kterých jsou kategorie různých lidí ( muž gangster černoch). V něm je několik modelů obličejů, vlasů, oblečení....a teď to náhodně namixuje. Město pak plůsobí velmi reálně.

Cutscény
M2 - 10
GTA - 7
Zase jich mohla mít Mafie víc, ale i tak, jasná výhra.

Dodatky
M2- 4
GTA - 8
Mafie to s DLC vymyslela opravdu de*ilně. Hrůza a děs, hlavně Joe's adventures mě dost sklamaly, i když poslední mise byla lepší než ve hře původní. díky tomu mají aspoň ty 4 body. Episodes form Lievrty city je naopak skvělý dodatek k původní hře.

Ostatní detaily:
M2
+ skvěle propracované rozhovory na ulicích. Líbí se mi leštiči bot ( i když jsou ve hře zybteční, ale dodává to na autenticitě). Dále bych zmínil dobře úpropracované bary, tutning vozidel, který v GTA chybí.
- Skoro jsem se lekl, když jsem zijstil, že nebude plavání i když by yblo ve hře zbytečné. Hra je osekaná. Žádná volná jízda. Občas nedomyšlená umělá intzeligence lidí. Nereální výbochu granátů a molotovů. Původně měl být i lepší šatník a radar. Oblečení mohlo být také víc. Původně také mělo být víc konců....ach 2K by měli tu hru předělat zpátky a vydat znova....

GTA IV
+ téměř nekonečno kombinací oblečení. Líbí e mi obchody se zbraněmi, vedlejší mise jsou taky dobře propracované. Výběr ze 2 různých konců. Možnost mobilu je využitá perfektně.

- Občasné bugy lezou na nervy. Chybí mi tuning aut.

Nevím, došly mi docela slova ještě bych uvedl skvělou dobovou hudbu v Mafii 2 a skvělý výběr rádií v GTA IV. Jestli máte i jiné postřehy, tak napiště k příspěvku. Opravdu jsem asi nezachytil všechno , tak kdyžtak doplňtě. vím že je to dlouhé ale stoji to zato číst.

Předmět Autor Datum
pro majitele nadupaných PC sestav je GTA IV lahůdka Ani nie. Tiene sú hnusné aj keď mám všetko na…
Rogalo 09.11.2012 13:59
Rogalo
a můžu se tě zeptat proč to píšeš tady ?
eminem.50 09.11.2012 14:05
eminem.50
:?:
Rogalo 09.11.2012 14:13
Rogalo
no ja se tě chcu zeptat proč pišeš něco z druhe temy na tohle ?...
eminem.50 09.11.2012 14:22
eminem.50
Watfak? :-D
Metride 09.11.2012 14:24
Metride
s tím máš pravdu ten den se mi nelíbí protože některe počasí je tam za žlutlé jak chcanky !!! lepší…
eminem.50 09.11.2012 14:24
eminem.50
Mně se líbí hra od 6:00 do 20:00, ta tma se mi moc nelíbí, radši mám sluneční den, ale zase někdy má…
GTS 09.11.2012 16:56
GTS
Skoro neporovnatelné :-)
VojtaCZ 10.11.2012 07:52
VojtaCZ
taky si řikam ale ste lepší stránky je lepší gta 4 večer a rano a odpoledne je lepší mafia 2... co b… poslední
eminem.50 10.11.2012 11:01
eminem.50

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru