Avatar uživatele
anonym

Mají auta s automatickou převodovkou možnost i manuálního řazení či tam nemají/nepotřebují řadíčí páku?

Zajímavá 0 před 2658 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Obvykle mají – některá mají tzv. pádla, některá jen jedno z nastavení (poloha šaltpáky) umožňující manuální volbu rychlostního stupně – sekvenční řazení (není možné při řazení ´vynechat´ rychlostní stupeň, řadíš vždy o ´rychlost´ nahoru či dolů).
😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Arne1

Ano. Ale není tam normální šaltpáka. Je tam volič s polohama R (zpět), P (parkování), N (neutrál), D (drive=jízda). A kromě toho je tam možnost tlačítkem nebo vychýlením voliče stupeň přidat nebo ubrat. Kromě toho se dá podřazení většinou docílit i prudkým sešlápnutím plynového pedálu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

Nemají možnost manuálního řazení.
Na místě řadící páky mají obvykle ovladač automatické převodovky, ale není to nutné, ovladač může být třeba i páčka pod volantem.
Ten má vždy základní polohy jak popisuje Arne1. Kromě toho různé převodovky mohou mít další funkce, například řadit jen první jeden nebo dva rychlostní stupně, vynutit přeřazení výš/níž, přizpůsobit řazení sportovní nebo normální jízdě apod.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mzm

třeba Citigo s automatem má klasicky vyhlížející řadící páku, kterou když se drcne doleva, přepne se do manuálního řazení a drcnutím dopředu/dozadu se řadí manuálně. Opětovným drcnutím doleva se to celé zase přepne na automat.
http://img.aa­aauto.eu/thum­b/1027941_13_1024x768x75­.jpg

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek