Avatar uživatele
anonym

Mají něco společného bermudy s Bermudskými ostrovy?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 2826 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Odpoveď byla označena jako užitečná

Více v odkazu – Autor: Jitka Škápíková, Dan Moravec, Helena Petákov

Jak to s nimi je, vysvětluje poslední odstavec.

http://www.roz­hlas.cz/cesky/pu­vodslov/_zpra­va/bermudy--1341201

"Bermudy – souostroví, které najdeme u západního okraje Sargasového moře, nese jméno španělského mořeplavce Juana Bermúdeze.
Bermudský trojúhelník – A je to jedno z nejzáhadnějších míst na světě. Neobvyklými úkazy, ke kterým v oblasti bermudského trojúhelníku údajně dochází, se už léta letoucí zabývají seriózní vědci i záhadologové.

A bermudy jako součást šatníku? Zajisté velmi slušivé

Oblíbené kraťasy s délkou ke kolenům. A k nim košile, kravata, svetr a hlavně polobotky či pantofle a v nich dlouhé tmavě modré podkolenky. To jsou pravé bermudy. Sice nebyly vytvořeny na Bermudách, jak by se dalo usuzovat, ale staly se tam velmi – no řekněme trendy.

Nikde jinde na světě nejsou krátké kalhoty součástí formálního obleku. Proč? Bermudy – teď mluvíme o skupině ostrovů, ne o kalhotách – patřily k britskému zámořskému území. Vojákům královského námořnictva Royal Navy bylo ale v koloniích hrozné vedro, a tak si začali zkracovat nohavice. Důstojníci jim to tolerovali, pak se k nim sami přidali a bermudy byly na světě."

Upravil/a: annas

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?redy, anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Nepřímo. Je to vhodné oblečení na ostrovy Bermud. Obdobně vznikl i název bikiny. Vhodné oblečení na stejnojmenný atol a současně to byla bomba v módě, jako ta atomová odzkoušená na atolu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Ano. Svůj název mají od své popularity na Bermudách, v britském zámořském území, kde jsou součástí běžného podnikatelského oblečení pro muže. Podrobněji ve zdroji. .-)

Zdroj: http://www.karibik-web.cz/clanky/krat­ke-kalhoty

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek