Avatar uživatele
anonym

Mají psi speciální zubní pasty na čistění jejich chrupu, či se mohou použít i ty pro lidi?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2726 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Jsou speciální pasty pro pejsky. Pokud začneš čistit od štěněte, neni s čištěním žádný problém. Pes se to snadno naučí.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
eleonnore

No, průměrnému psovi zuby pastou a kartáčkem nevyčistíš :)
Proto se prodávají čistící kousací tyčinky. Ty pes rozkouše a tím se mu zuby čistí. Pes si přirozeně čistí zuby třeba i obyčejným klacíkem, který najde někde venku.

Našla jsem toto:
„Psům je asi nejpříjemnější každodenní podávání žvýkacích plátků, ideálně enzymatických, protože právě působením enzymů se plak na zubech rozpouští a zuby i dásně se tak účinně čistí. (…) Účinnější formou je zubní kartáček a pasta, ideálně opět s enzymy, protože ještě důrazněji spojují výhody mechanického a enzymatického čištění. (…) Kartáček nemusíte hned kupovat speciální, ale měl by být co možná nejměkčí. Ty speciální bývají oboustranné, nebo mají podobu gumového návleku na prst. (…)
Nedělejte si ovšem iluze, že se kartáčkem dostanete skutečně všude. Pes vám nikdy neotevře tlamu tak důkladně jako při čištění ultrazvukem ve veterinární ordinaci. (…) Opravdu všude se ovšem dostane voda, kterou pes (i kočka) pije několikrát za den. Do té máte možnost přidat roztok, jakousi ústní vodu, která je účinná proti tvorbě plaku i zápachu z tlamy. (…) Podle zkušeností veterinářky Michaely Riedlové i chovatelů v diskusích je účinný a oblíbený i zubní gel, který se nanese na přechod krčku zubu a dásně a nechá působit, případně můžete účinek podpořit i nanesením gelu zubním kartáčkem. (…)
Na trhu je i krmivo, které slibuje, že porézní granule budou psovi čistit zuby od zubního kamene během vlastního žraní. (…) Za zmínku stojí i prášek, který se přidává psovi do žrádla. Je drahý, ale přidává se ho malé množství, takže relativně dlouho vydrží.“

Zdroj: http://hobby.id­nes.cz/pes-kocka-pece-o-zuby-0rp-/hobby-mazlicci.aspx?c=A130204­_014044_hobby-mazlicci_mce

Upravil/a: eleonnore

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek