Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Malý problém v síti s internetem

Dobrý den. V práci jsem zapojil dva pc do sítě pomocí kříženého kablíku. PC A má připojení na internet přes O2 ADSL (USB). PC B je notebook Sony Vaio. Sdílení složek, tiskáren i internetu je ok. Pokud, ale PC B vypnu a zase zapnu vše je ok, kromě internetu. Nemohu se připojit. Jakmile PC A restartuji, pak na zapnutém PC B internet v pohodě najede. Taktéž je to bez problému při zapnutí PC A a následném zapnutí PC B.
Problém jak jsem napsal nastane jen když PC B vypnu a následně zapnu. Moc Vám děkuji za nakopnutí k vyřešení tohoto problému. Spojoval jsem dva pc poprvé, tak mě nekamenujte. Děkuji.
Propojení počítačů jsem udělal podle: http://www.pripojtese.cz/art_doc-EB6D011318015C60C 125738C00606AEE.html

Předmět Autor Datum
co by to mohlo zpusobovat me nenapada, ale nebylo by rozumnejsi koupit si za par stovek adsl2 router…
Qemu 14.01.2010 18:17
Qemu
Dobrý den a děkuji za odpověď. Asi by to bylo rozumnější koupit router, ale notebook bude v síti jen…
Beďa 15.01.2010 07:28
Beďa
V práci jsem zapojil dva pc do sítě doma se to řeší routerem, jak ti psal kolega. v práci máte jako… poslední
lední brtník 15.01.2010 09:23
lední brtník

co by to mohlo zpusobovat me nenapada, ale nebylo by rozumnejsi koupit si za par stovek adsl2 router? Bez nutnosti resit, zda-li je jeden nebo druhe PC zapnutej? Dale pak v pripade ze pripojka neni nekde na konci sveta tak si dokonce pomuzete k vyssi rychlosti.

V práci jsem zapojil dva pc do sítě

doma se to řeší routerem, jak ti psal kolega.
v práci máte jakou síť, že nemáte dost síťových zásuvek, a že si tam sám řešíš připojení na net? z toho popisu jen vidím, že jsi propojil dva pc, s normální sítí co bývá v práci to nemá nic společného. ať to trochu chápu: vy tam vůbec nemáte internet že to řešíš takto?

sdílené připojení k netu budiž považováno za nespolehlivou zvrhlost z minulého století, buď to funguje nebo ne, nemá smysl to vůbec používat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru