Avatar uživatele
anonym

Mam nový plynový průtokový kondenzační kotel, má být úsporný, tak mám dotaz na spotřebu.

Nevim jestli spotřeba 18kubiku za 24 hod(od včerejšich 8h)je usporna?Mame dum se zvyšenym přizemim,plast okna,zateplenou střechu a 11 radiatoru.In­terierovou teplotu mame nastavenou 21st.Tak mam dotaz jestli někdo z vas vytapi dum stejnym kotlem, na vaši 24h spotřebu,chtěl bych to porovnat,jestli nemam třeba kotel špatně nastaveny,mam i venkovni čidlo.Spotřeba se mi zda vysoka.Děkuji. Petr

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? ReHu před 4887 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Spotřeba za jeden den moc nevypovídá. Počkejte si na měsíční spotřebu.
Mám také zvýšené přízemí. Vytápím i část sklepa mimo garáž. Plocha jednoho podlaží 105 m2. Celkem 11 radiátorů + neizolované potrubí ve sklepě ( mám starý rozvod, ještě po samotížném topení, takže trubky jsou pěkně silné). Kotel plynový úplně obyčejný 25 KW používám již 14 let. Nejvyšší spotřeba v zimních měsících ( tak 2 měsíce ) je kolem 400 m3 za měsíc. Za rok mívám tak spotřebu 2 000 – 2 200 m3. Podle toho jak tuhá a dlouhá je zima. Loni jsem měl 2 100 m3.
Přes den topím na 22oC ( někdy večer si i přitopíme) Noční ( nebo když jsme byli v práci) teplota nastavena na 19oC.

  1. Kondenzační kotel je úspornější jen když máte teplotu otopné vody max. 40oC, Pokud ne, chová se jako obyčejný kotel a investice byly vyhozené peníze. Taktéž ekvitermní regulace moc úspory nepřinese ale je podstatně dražší. Co se dá také ekvitermě regulovat když nesmíte mít teplotu otopného média vyšší než 40oC. Na to stačí prostorový termostat.
  2. Nenechávejte domek vychládat. Nastavte si komfortní teplotu a noční teplotu nepouštějte níž než pod 18 oC. Je to úspornější než každý den znovu vytápět domek od nějakých 15oC.
  3. Máte průtokový kotel. Takže tu teplou vodu budete mít navíc oproti mému porovnání.

Já mám elektrický boiler.

4. RWE stejně nestačíte ať děláte úsporná opatření jaká chcete, vždy bude kousek před vámi !

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek