Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem CRCDISK.SYS

Hezky den vsem, stala se nam s notebookem podivna vec. Do vcera vse slapalo celkem dobre a rano jsem zapnula pc, chtela jsem neco zkopirovat na flashdisk, slo to silene pomalu a nakonec se behem toho objevila modra obrazovka, bohuzel zmizela behem nekolika vterin a neslo skoro nic precist. Od te doby nejde pc spustit...resp. zacne se nacitat system, ale nacita se tak dlouho, ze se pc restartuje a nabidne opravu nebo normalni start. Oprava bud nic nedovoli nebo se na ni ani nedostane a pc se zase sam restartuje. Mame jeden disk rodeleny na dva oddily a jednou se mi podarilo k datum dostat pres prikazovy radek, ale nic se mi stejne nepodarilo. Ted se nejde dostat ani k prikazovemu radku...pokud dam spustit pc v rezimu nouze, zastavi se na crcdisk.sys a dlouho se nic nedeje, az se pc zase sam restartuje a to porad dokola. Existuje nejaka moznost, jak se vyhnout preinstalovani? Notebook je acer aspire 5715Z, system windows vista home, sp1. Diky za pripadnou radu, m.

Předmět Autor Datum
obnova systemu skrz bootovaci CD Win Vista nebo lehky reinstal (prekopirovani systemovych souboru) z…
Redmarx N 11.12.2010 12:19
Redmarx N
Vypadá to na vadný disk. Pokud nemáš zkušenosti ani vhodný sw (tím myslím nastartovat ze záchranného…
JoDiK 11.12.2010 12:23
JoDiK
Zkus nabootovat z instalačního CD (DVD) do konzole, z ní pak spustit chkdsk C: /f /r. Vypadá to sice…
mif 11.12.2010 12:33
mif
Problém se čtením? Pište výstižně předmět. Napište přesně, čeho se dotaz týká. Předměty typu "Pomoz…
host 11.12.2010 13:32
host
chtělo by to vlastnit instalační dvd s integrovaným posledním service packem, a spustit opravnou ins… poslední
lední brtník 11.12.2010 15:22
lední brtník

obnova systemu skrz bootovaci CD Win Vista nebo lehky reinstal (prekopirovani systemovych souboru) z nabidky instalacek Win Vista. Potom musis znovu nainstalovat ovladace.

Jeste se da zkusit F8 - posledni znama funkcni hw konfigurace.

Vypadá to na vadný disk. Pokud nemáš zkušenosti ani vhodný sw (tím myslím nastartovat ze záchranného CD/DVD/USB FLASH a spustit kontrolu disku nějakou utilitou nejlépe od výrobce disku) nezbyde než to odnýst do servisu nebo někomu, kdo to má a umí.

Problém se čtením?

Pište výstižně předmět. Napište přesně, čeho se dotaz týká. Předměty typu "Pomozte plz" nebo "Dotaz" nejsou příliš vhodné, protože nic neříkají o vašem problému a těžko pak můžete očekávat včasnou odpověď.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru