Avatar uživatele
anonym

Manžel se chce rozvést po 6 měsících manželství

Dobrý den, jsme s manželem svoji 6 měsíců, předtím jsme spolu žili 8 let.Je mi 26 let a děti nemáme. Před dvěma měsíci přišel s tím, že se chce rozvést, protože si prý chce užívat a být volný, předtím ani jediná známka nespokojenosti. Snažila jsem se a ještě pořád se snažím nějak ho přimět aby se mnou komunikoval o problémech, které ho k tomu vedou, bezvýsledně. Chci se proto zeptat jak bude probíhat případný rozvod? Já s ním nesouhlasím, ale vím, že je mi to houby platné. Nemáme v podstatě žádný společný majetek, žijeme v domě jeho rodičů, kde jsme si zařídili vlastní bytovou jednotku za peníze, které jsme si společně vydělali v Anglii, ale vše před svatbou, takže asi na žádné peníze či něco podobného nemám nárok. Nemám kam jít, musela jsem se na čas uchýlit k babičce do jejího malého domku, kde bydlí i moje sestra s manželem. Jsme tu stísněni. Babička mi pustila svůj pokoj a sama spí v obyváku. Peníze jsme si spořili společně, ale na jeho účtu, všechno co jsem vydělala šlo na domácnost. Nevím, jestli mám a můžu chtít nějaké peníze od manžela v případě rozvodu, abych si mohla zařídít vlastní bydlení? Děkuju za radu

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? iceT před 4862 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

Myslím, že máte smůlu. Jinak rozvod bude probíhat tak, že jeden z vás podá Návrh na rozvod manželství. Bylo by dobré podat návrh na rozvod dohodou, aspoň to bude rychle. Můžete se pokusit s manželem dohodnout, aby vám nějaké peníze dal, to uvést do toho návrhu. Nevím jaká je s ním možná dohoda.
Nemáte sepsanou předmanželskou smlouvu??

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Neházejte flintu do žita. Opravdu záleží na případné předmanželské smlouvě. Pokud je alespoň část majetku ve společném jmění, máte nárok na část společných úspor. Naopak pokud SJM nemáte, měl by Váš manžel v případě rozvodu prokázat, že všechny peníze na jeho účtu nabyl sám. Obraťte se na advokáta, pokus s manželem nebude rozumná řeč.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek