Avatar uživatele
veruniki

Mate nekdo zkusenost s operaci kyly u trimesicniho miminka? prosim?

malemu jsou tri mesice a na ultrazvuku mu zjistili kylu ve varleti pry jse to resi jen operativne tak jse bojim co bude dal prosim jestli ma nekdo zkusenost napiste.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? panenka, iceT před 4796 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
lola

Pokud jde o pupeční kýlu,tak tu měla sestra. Myslím,že to bylo hned a přitom už je to 30let zpátky. Teď to bude ještě snazší. Pokud jde o tříselnou,tu jsem měla ve 3 letech. Všechno proběhlo dobře a rychle. Nebojte se dobře to dopadne. PromiŇte nepřečetla jsem si otázku celou. I tak se nebojte,dneska už je kýla hračka.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Rolotr

Kýla je jedna z nejčastějších „vad“ u novorozenců. Jde jen o to, zda kýla, na kterou se ptáte je tzv. vodní kýla (hydrocoele testist congenita) – pak nemá smysl s operaci spěchat minimálně do 1 roku dítěte, neboť je způsobena neuzavřenými obaly varlete, které komunikují s dutinou břišní a je vysoká šance že s věkem se tento stav zcela upraví. jde-li o klasickou kýlu, jejímž obsahem může být střívko, omentum atd., pak se operaci nevyhnete. Nejde o náročnou operaci, netřeba se bát, ale u malého miminka neváhejte se obrátit na specializované pracoviště dětské chirurgie, nebo dětské urologie, kde mají zkušenosti větší, než na běžných „dospělých“ odděleních, byť i tyto teoreticky operaci provést mohou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví