Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mate nekdo zkusenosti s RAID radicem Areca ARC-1200 nebo podobnym?

Jedna se o to, pc pouzivame jako server, Win Vista 64bit,, k nasim potrebam staci.

Mame tam jeden kamerovy disk + dva disky v RAID 1
Potreboval bych si nejak overit co mam delat kdyz odejde jeden raidovy disk.
Mam instalovany sestem vse bezi, vypnu pc a odpojim mu jede raid disk,,, zapnu,, pc zacne (raid menu hneda za biosem), rvat ze je spatny raid, v option muzu spustit Activate incomplet raid set,, pc najede i s jednim diskem..

do raid pole vlozim novy cisty disk .. a ted nemuzu nejak zjistit jestli radic sam naklonuje data na novy disk nebo mam neco nastavit, nic jsem tam nenasel, jedine tam je Create Hot Spare,, coz z popisu by mohlo byt neco ve smyslu obnoveni raid.. kdyz tuto funkci zapnu tak neco dela docela dlouho..
pc najizdi ale jak mam mit jistotu ze funguje Raid 1 tak jak ma??

Dekuji

Předmět Autor Datum
Stáhl bych si k tomu utilitu pod windows /od výrobce/ a tam by mělo jít vidět minimálně stav toho co… poslední
MM_tank 17.04.2009 12:30
MM_tank

Stáhl bych si k tomu utilitu pod windows /od výrobce/ a tam by mělo jít vidět minimálně stav toho co se děje plus případně kopírování na nový disk "rebuid" pole. Jistotu nebudeš mít asi nikdy, tak asi vyzkoušet odpojit disk, vymazat v jiném pc a vrazit znovu, sledovat co to udělá automaticky a po skončení zkusit vytáhnout druhej disk a sledovat jestli se data nakopírovala. Data mít radši na třetím;-)
Já to zkouším i odpojovat za chodu /datovej kabel/...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru