Avatar uživatele
Rtep

Matka mého syna zřejmě pije, ráda vysedává v putykách, a když jsem si vzal syna k sobe, klade si podmínky. Jak to řešit?

Dobry den, mam takovy dotaz. Matka meho syna zila 12 let ve spolecne domacnosti se svym pritelem, letos v lete si nasla noveho pritele a se svym byvalym si deti stridali. Pak se po trech mesicích vratila domu a v zari opet odesla a mesic nejevila o deti zajem. Domluvil jsem se tedy s jejim byvalym pritelem, ze si syna vezmu k sobe. Matka mi tedy podepsala odhlaseni ze ZŠ a prihlaseni do nove ZŠ. Kdyz jsem vsak chtel po ni, aby mi take podepsala dohodu o zmene pece o dite, tak rekla, ze mi nic takoveho nepodepise. Dnes jsem syna dovezl k sobe domu, kdyz jsem vybalil tasku s oblecenim, zjistil jsem, ze je vse male anebo zaprane. Takze budu muset nakoupit nove obleceni i nove zimni boty. Kdyz jsem se ptal syna, zda mu matka pomahala s balenim, rekl mi, ze ne. Kdyz jsem se ho ptal, kde je obleceni, ktere jsem mu nakoupil ja, odvetil, ze nevi. Pak prisla synovi SMS od matky. Rekni tatovi, ze mi musi podepsat, ze po me nebude chtit alimenty, nebude zadat o pridavek na dite a ani si nebude narokovat ulevu na danich. Muzete mi pomoci nebo poradit, jak tuto situaci resit?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Dochy před 2368 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Obraťte se na OSPOD a podejte návrh na svěření syna do své péče
soudu. Se sepsáním návrhu Vám na OPODu pomohou zdarma.

Prozatím bych poradila nechat stranou podezření
na matčino pití i její vysedávání po hopodách.
Na Vašeho syna by to mohlo mít negativní dopad.
Ať je, „jaká chce“, je to pořád jeho matka, Váš syn
k ní má pravděpodobně dobrý vztah.
(A podle mne by pro něj bylo dobré, kdyby to
tak zůstalo i po změně výchovného prostředí.)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
autacek

A jde ti mít o to mít u sebe syna, nebo peníze?

Ono je totiž možné, že syn ti svěřen do péče nebude a vzájemné, relativně dobré vztahy s matkou dítěte, pokazíš.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rtep

Samozřejmě,že mi o peníze nejde,jen mě irituje to,že si klade podmínky. Není měsic abych synovi nekoupil nějaké oblečení a ve finále kdyz jsem si pro nej přijel mel jedny ponozky,dvoje,tre­nyrky,mala tricka,jednu mikinu. Kdyz jsem se zeptal kde ma obleceni ,rekl mama si to vzala k sobe. K čemu ji to je?

před 2367 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek