Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Maximalizace DOS aplikace v XP mode ve Win7 Professional

Potřeboval bych poradit od někoho znalého věci. Koupil jsem si nový notebook a protože potřebuji k práci i aplikace fungující pouze v XP zvolil jsem verzi Professional. V XP Modu jsem DOSovou aplikaci PCS (účetní program ) s menšími problémy rozchodil, problém je ale v tom, že nelze zmaximalizovat. Pokud použiji zkratku levý Alt + Enter pro maximalizaci vyskočí mi hláška "Inicializace celoobrazovkového režimu pro video zařízení se nezdařila" a hotovo, prostě to nejde zmaximalizovat a pořád je to pouze v malém okně. Je nějaká možnost přimět to chovat se to tak jak v klasických XP? Předem díky za každou radu.

Předmět Autor Datum
Maximalizovat nevím. Víš jak se udělá zástupce aby dos program běžel ve velkém okně ? Zkus vytvořit…
MM_tank 11.06.2010 18:20
MM_tank
Ovladace tam mas jake? Ked v tom XP mode cistom (bez aplikacii) len otvoris prikazovy riadok a das…
MM.. 11.06.2010 19:00
MM..
Díky za reakci. Doteď jsem tam neměl žádné kodeky. Kromě již zmíněné aplikace a prohlížeče Chrome je…
jimenez 12.06.2010 00:34
jimenez
http://www.walkernews.net/2009/11/22/enable-full-s creen-command-prompt-window-persistently-in-windo…
karel 12.06.2010 12:11
karel
Děkuji za odpověď. Anglicky neumim ale co jsem pochopil pomocí google překladače tak se jedná o okno…
jimenez 12.06.2010 15:45
jimenez
Ja som nepisal nic o kodekoch ale o ovladacoch. Ovladace grafickej karty napriklad. P.S. a pisal so… poslední
MM.. 12.06.2010 17:32
MM..
Nějaké náměty: http://pc.poradna.net/q/view/440272-xp-mode-ve-win dows-7-par-dalsich-dotazu Windows…
L-Core 12.06.2010 16:56
L-Core

Ovladace tam mas jake?

Ked v tom XP mode cistom (bez aplikacii) len otvoris prikazovy riadok a das maximalizovat tak to urobi co?
Najdi si aj niekde nastavenia toho XP modu alebo tvojho programu, ze jaky je nastaveny pocet pismen na sirku a na vysku (resp. textovy mod), on typicky DOS rezim ma tusim 80x24 znakov a ine to mozno nevie na celu obrazovku.

P.S: inac zastupca dosoveho programu ma aj nastavenia o velkosti pisma a aj a pocte pismen na riadok a riadkov na obrazovke atd.

Díky za reakci. Doteď jsem tam neměl žádné kodeky. Kromě již zmíněné aplikace a prohlížeče Chrome je ten systém zcela čistý. Nainstaloval jsem tedy K -Lite Mega Codec Pack leč bez úspěchu, problém přetrvává a píše to stále to samé. Pokud zadám cmd a chci okno zvětšit pomocí L Alt + Enter dopadnu naprosto stejně, naprosto stehná hláška jako u toho účetního softwaru. Předem díky za každou radu.

Děkuji za odpověď. Anglicky neumim ale co jsem pochopil pomocí google překladače tak se jedná o okno ve Win7 jako takových, já ale potřebuji tuto proceduru udělat v XP modu pod Win7. Ve Windows7 se s tímto Dosovým programen vůbec nechytám, proto ten XP Mod. Děkuji za každej nápad.

Ja som nepisal nic o kodekoch ale o ovladacoch. Ovladace grafickej karty napriklad.

P.S. a pisal som o zastupcovi nejakeho dosovskeho exe (pravou mysou presunut exe a zvolit "vytvorit zastupcu"), a na tom zastupcovi pravy klik vlastnosti a tam su nastavenia o velkosti pisma a aj pocte znakov na obrazovke. A to moze byt tvoj problem.
Prip. to moze byt aj riesenie ptz ak si nastavis vacsie pismo tak nebudes potrebuvat full screen modus ptz to bude potom dostatocne velke aj v okne).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru