Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mazání pilového řetězu

Ahoj všichni potřebuju poradit z pilou.
Mam McCulloch E PRO MAC 2200, odešel mi řetěz kupil sem nový, ale z mountfieldu hodnoty má uplně stejné, ale pila přestala mazat. Může to mít vliv ten řetěz.
když sundám řetěz tak olej neteče.
Máte zkušenosti poraďte díky.
Honza

Předmět Autor Datum
Používám výrobky nejmenované německé firmy.Ve vašem případě je potřeba vyčistit pilu i s mazacími ot…
pav 03.03.2010 10:07
pav
Dobrý den,řetěz na mazání vliv nemá,je mazán přes kanály v pile když sejmete lištu,kterými se dostáv…
Lubomír 03.03.2010 10:54
Lubomír
Obzvlášť s chutí zkamení ekologický bio olej 3-[.
Rce 03.03.2010 11:20
Rce
hlavně s tím neřezej, dokud z pily nebude olej kapat - bez lišty, jak se nebude mazat řetěz, tak hro…
Uroboros 03.03.2010 11:29
Uroboros
Pánové díky za rady a postřehy. Šlo mi o to zjistit jestli olej tlačí čerpadlo nebo i řetěz. S hodou…
jaanve 03.03.2010 13:16
jaanve
ono všeobecně MC nebyla moc dobrá volba, mam jednu benzínku a je maximálně na nějaké občasné říznutí…
Uroboros 03.03.2010 13:45
Uroboros
Pila řeže skvěle, kdyby nebylo toho mázání tak bych ji asi i doporučil. Kdoví z čeho je ten náhon če…
jaanve 03.03.2010 14:48
jaanve
Dělaly li by se věci jak před třicet lety, museli by zavřít fabriky. z toho důvodu je v každém výrob…
Henessy 03.03.2010 18:22
Henessy
Mají k tomu prostě marketingový vztah 2 roky a dost. Pro příklad: Vrtačka Bosch 700, kupim v Hornbac…
jaanve 04.03.2010 08:49
jaanve
Hobby nářadí kupuje jen ten kdo má dost penízků. poslední
pav 05.03.2010 05:36
pav

Používám výrobky nejmenované německé firmy.Ve vašem případě je potřeba vyčistit pilu i s mazacími otvory.To je ta lepší informace ta horší je,že odešlo mazání.Každopádně to chce rozebrat a zkouknout.

Dobrý den,řetěz na mazání vliv nemá,je mazán přes kanály v pile když sejmete lištu,kterými se dostává do otvoru v liště a potom do drážky v liště a je unášen právě řetězem.Pokud pila stojí tak olej neteče,je tam čerpadélko,které dávkuje olej při chodu pily.Čerpadélko můžete mít přicpané,nebo se stává,že v něm zatvrdne olej,který tam lidé nalejí z neznalosti.Nevím jestli má čerpadélko Vaší pily regulační šroubek,potom by bylo dobré otevřít naplno,pozor,nejde otáčet dokola,jen asi o čtvrt otáčky,jinak poškodíte čerpadlo.Používejte pouze olej doporučený výrobci pil.Vím,že do pil lidé lejí i laciné jedlé oleje z marketů,nebo i vyjetý olej,není to správná volba.Neberte to osobně,to jen moje připomínka.Možná by stačilo vylít zbytek oleje a nalít do nádržky trošku petroleje,jestli by čerpadélko nepropláchl,petrolej proleze všude,potom jedině demontáž a vyčistění čerpadélka včetně nádržky a filtřiku,pokud tam nějaký je.

hlavně s tím neřezej, dokud z pily nebude olej kapat - bez lišty, jak se nebude mazat řetěz, tak hrozně rychle řetěz i lištu zlikviduješ. Ještě taková připomínka k mazání, před řezáním vtlač trochu oleje na ložisko oběžného kolečka na konci lišty, lišta pak vydrží o dost déle.

Pánové díky za rady a postřehy.
Šlo mi o to zjistit jestli olej tlačí čerpadlo nebo i řetěz. S hodou okolnosti mi předchvíli přišla odpověď přímo z McCulloch a potrvdil mi to taky.
Pilu sem měl i v servise, kde vyměnili čerpadlo, ale asi to ti inteligenti nevyzkoušeli, bo to nemazalo ani po tom. Chyba asi bude samotná konstrukce náhonu čerpadla, kde zdvih pístu čerpadla zajišťuje excentr, ovšem ten je vyroben ze silikonu a asi už to excentr nebude.
No nic zanesu to zase do Bauhausu dali na to záruku 5 let.
Honza

Dělaly li by se věci jak před třicet lety, museli by zavřít fabriky. z toho důvodu je v každém výrobku součástka, která je limitovaná na dobu garance. Naposledy mě vytočil vysavač ETA, který měl neuvěřitelně kvalitní motor. Vše masivní z kovu, anglická ložiska.Dolní usazení ložiska v hliníkovém bloku, horní v silonovém můstku, který logicky nevydržel soustředěný nápor. Nový můstek a ložisko - dražší než vysavač.3-[

Mají k tomu prostě marketingový vztah 2 roky a dost.
Pro příklad:
Vrtačka Bosch 700, kupim v Hornbachu - vrtám na stavbě - oprašuju - šetřím ji - čístím ji - zečne řechtat - klepe - nevrtá - reklamace - stupidní blbé kecy - reklamace 30 dní - stupidní blbé kecy prý oprava 1600Kč stupidní debilní kecy- příjdu na stavbu vrtám a furt to samé - jedu zpět - debilní zkur.. kecy o špadném používání - prý naco ste to používal na vrtání - odpově%d opravdu? - reklamace - 2 dny telefon - reklamace zamítnutá prý chyby uživatele - za 1750 vám to zpravíme chcete - nechci - usměv v hornbach - vydupali sme s tebo - hodim do skříně 3000 v hajz.. - kupim makitu a 4300,- a ta jedéééééé jak splašená a mužu s ní i vrtat míchám lepidlo trochu malty vrtám dluhe diry a furt jede s boschkou sem si to ani netrouf. akorát sem si měl kupit kladivo, neva přikupime.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru