Avatar uživatele
Monigue

Menstruace a sport (běh)

Ahoj,někde jsem četla,že prý vrcholové sportovyně-atletky,si prý nechávají menstruaci přesně na jejich důležité závody,protože to tělu prý prospěje(nebo vydá lepší výkon).Já také běhám a vždycky se snažím,abych to raději neměla a tento článek mě docela zmátl.Na intenretu o tom toho moc není.Co myslíte vy,zlepšuje to fyzickou výkonnost?
Doplňuji:
Je mi 15 a beham střední tratě :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? david22 před 4407 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
terry

To slyším poprvé. Na ZŠ jsem leh.atletiku trénovala a určitě mi menstruace na výkonu nic nepřidala.
Pro mně spíše naopak.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
kamila44444

Já si myslím, že to o tom není. Kamarádce to při běhání dělá problémy, mně taky a někomu zas ne .. :). Co běháš? Sprint nebo vytrvalost? Kolik ti je? .. :) – Dospělým ženám to možná spíše takhle vyhovuje.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
RyuzakiKate

Tak o tom silně pochybuji. Já mívala menstruaci tak příšernou, že jsem se svíjela v křečích a celý den se snažila jen sedět a nic nedělat. Od té doby, co pobírám hormonální antikoncepci, se mi srovnala a zmírnila, ale podat při tom výkon na tělocviku… to se raději vymluvím. Jinak si ale myslím, že právě při nějaké aktivitě to spíš „teče“ rychleji… Zkrátka já menstruaci beru jako odpočinek doma, kdyby mi na ty dny vyšel třeba nějaký plánovaný výlet, tak ho odřeknu. Jak se prostě musí člověk pořád hlídat, tak si ty ostatní věci přece nemůže ani užít… A navíc, kdo je zvědavej na ty naše náladičky… ;)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Cizecek.M

Jinak holky, když jsme u té alternativní metody ochrany, tak jsem se chtěla na MS plavky… Jak na ty se tváříte? Znáte? Používáte? Spokojenost?

Avatar uživatele
Vercule

Ahoj, mě kalíšek nevyhovuje. Při sportu jsou super MS kalhotky. Ty jsou super, jsou spolehlivé a hlavně jsou pohodlné. Tak doporučuju zkusit tento způsob. Jinak super shop s pomůckami je maluna.

Avatar uživatele
Kajolka

Holky, používáte některá při sportu MS kalíšek? Je to pohodlná metoda ochrany?

Avatar uživatele
Cizecek.M

Ahoj, já MS kalíšek používám a cítím se s ním skvěle. Hodně vybírám na maluna, tam mají super nabídku. Ale je to o tom, co ti bude vyhovovat.

Nový příspěvek