Avatar uživatele
anonym

Menstruace v TV – jak na to?

Ahoj, dostala jsem první menstruaci a nevěděla jsem co v TV tak jsem si raději vzala omluvenku. Používám zatím jen vložky (ultra), z tampónů mám strach kvůli tomu TSS, abych ho nedostala – mamka ale tampony vůbec nepoužívá a tak nevím, jestli bych se jí na téma tampony mohla na něco zeptat . Když se ale do Těláku převlíkáme s holkama, mám strach, aby si nevšimly, že mám menstruaci a taky nevím, jestli se dá cvičit s vložkama nebo jestli je to hygienické. Takže se ptám :

  • Můžu cvičit i s vložkama?
  • Mám raději riskout ty tampony, i když mám strach z toho TSS?
  • Co dělat, aby si spolužačky nevšimly, že jsem TO dostala?
  • Mám se na tampony mamky zeptat, i když je nepoužívá a nemá s nima zkušenosti?
  • Jak tohle ,,DILEMA zvládáte Vy?

Napište i třeba vaše historky, ať vím, co se může stát apod.
Díky za všechny odpovědi

Jo a používáte na noc ty super velké vložky? Já teda používám ty normál a stačí mi

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? Pavel1212, Pájo, everest, anonym před 4191 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Ella

menstruace není nemoc, dá se při ní dělat všechno jako obvykle.
Klidně se zeptej mamky, to že tampony nepoužívá neznamená, že o nich nic neví. Já třeba tampony taky nepoužívám, protože je prostě nesnesu, ale základku i střední jsem přešla s vložkami a bez problémů. Tělák jsem kvůli tomuhle nevynechala ani jeden a to jsme měli na základce učitele.
S vložkama můžeš cvičit bez problémů – pokud máš strach, že se ti vložka posune a zašpiní se ti oblečení – ber si černé tepláky – i kdyby se náhodou tak stalo, nic nebude vidět. Tampony můžeš vyzkoušet, zkus zatím mini, nebo pokud používá kamarádka, zeptej se jí jestli by ti jeden nedala, že to chceš vyzkoušet, nemusíš kvůli tomu kupovat celé balení – kamarádky mají taky menstruaci, na tom není nic příšerného, že holky budou vědět, že „to máš“. Zvenčí jsou na kalhotkách vidět akorát křidýlka, takže pokud nebudeš v šatně dělat roznožky nebo tak, tak holky nic neuvidí – pokud se přesto bojíš – vem si delší tričko, nejdřív si převlíkni tričko a potom teprve kalhoty – tričko zakryje partie, které nechceš v těch dnech ukazovat.

Pokud máš takovou menstruaci, že tě bolí břicho nebo dokonce máš křeče, tak si neboj mamce říct o omluvenku, ale pokud nemáš žádné velké bolesti, neboj se tělocviku. A pokud budete dělat cvičení, které ti v těchto dnech není příjemné, tak se to neboj říct učiteli/ce, pokud je to normální člověk, tak to pochopí. Třeba cvičení na hrazdě, přeskakování kozy, stoje na rukou a šplhání na tyči mi v tyhle dny nešlo zrovna nejlíp, ale neměla jsem problém říct tiše stranou učiteli, že dneska tohle cvičit bohužel nemůžu. Pokaždý to pochopil. Hlavně – chlapy ženské problémy děsí :D Je možný že se stydíš, taky jsem se styděla, ale nakonec to bylo v pohodě. A to, že si holky všimnou že máš menstruaci? No a co? Ony ji mají taky. Nejsem zase o tolik starší než ty, ze školy jsem dva roky a s holkama jsme si neměly nikdy problém říct „dneska nemůžu jít plavat, dostala jsem to“, „hele, podívej se mi na kalhoty – dobrý?“, „nemáš u sebe vložku/tampon?“ některé holky ve škole byly v tomhle tak v pohodě, že se, přestože jsme nebyly zase až takový kámošky, nepozastavily nad tím říct mi na záchodech, když nefungoval zámek „prosím tě, pohlídej mi dveře, musím si vyměnit tampón…“ :D :D možná to u vás berete jinak, my s tím ale neměly problém… i dneska v práci dokážu bez nějakého studu kolegovi ve stejném věku (21) říct: „být tebou, tak mě tyhle dny moc nedráždím…“ což každý normální chlap okamžitě pochopí… a myslím, že holky to pochopí ještě snáze…

A na tvoji poslední otázku: ano, mám bohužel dost silný cyklus, takže je to nutnost

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Odpoveď byla označena jako užitečná

Moje první MS nebyla tak silná jako ty další, stejně mě (i teď) většiou vyjde menses na prázdniny nebo víkend (a nevadí mi to, ba naopak).

  • s vložkama můžeš cvičit, mě je to sice nepohodlné, ale tampony zatím nepoužívám
  • pokud máš silnou menses tak tampony můžes zkusit, ale pokud ti nevadí vložka tak cvič s ní
  • když se budeš převlíkat tak si sundej rifle, sedni si na lavičku a dej si je přes sebe a pak nasoukej tepláky. Myslím ale, že si toho nevšimnou, přece ony se nekoukají mezi nohy,ne?
  • třeba je dříve používala, ale zeptat se můžeš, i kdyby zkušenost neměla, můžete spolu zajít do obchodu nebo se kouknout na internet a vyhledat ty nejlepší pro tebe
  • já používám vložky, ale menses nemám ráa hlavně ve škole, to chození na záchod je fakt nepříjemný, kor když ty mladší holky na wc jenom kecají a ty si v kabince měníš vložku, super pocit :/

Na noc používám normal, tak mi stačí :)

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

Myslím,si,že mamky se zeptat můžeš,to není nic neobvyklého,i když mamka tampony nepoužívá.
Strach z toho TSS mít nemusíš,to se stává jen ojediněle,ne u každé druhé dívky-to je jako s negativními účinky u léků,ono se o nich píše v příbalových letácích,ale trpí jimi jen velmi malé procento lidí.
Tampony jsou na tělocvik mnohem vhodnější než vložka,jsi s nimi svobodnější a nemusíš se bát,že by došlo k nějaké nepříjemnosti.Pokud budeš chtít,aby spolužačky nevěděly že to máš,tak je tampon opravdu vhodnější a vložky si nechej na noc.
Dilema neřeším,jelikož už do školy nechodím,ale pokud si vzpomínám tak tampony u nás byly novinkou až když jsem vylezla z učňáku a prve jsem je viděla u o něco mladší kamarádky,když jsme se chtěly jít koupat.

Další variantou je pak omluvenka z TV v době menstrauace,ale to zase budou všichni vědět.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
everest

já používám na noc ty super velké vložky a nejlepší na nich je že vás udrží v suchu i když se poserete

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Pájo

Podívej se na moji odpověď v odkazu:
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/je-dobre
Na sport použij vhodnou velikost menstruačních tampónů, při dodržení základní hygieny se není čeho obávat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal Kole

Lepší je říct, před hodiou, že ti je špatně, při menstruci to není nic neobvyklého a kdyby tě učitelka nutila cvičit a něco se ti stalo, tak průser bude mít hlavně ona, a NÉ ty, ty budeš mít maximálně chvíli havaj v nemocnici 🙂

(myslím to trochu v nadsázce)

podle občanského zákoníku ti učitelka způsobila škodu tak je povinná ti ji nahradit VZNIKLOU ŠKODU, v tomto případě tě doučovat z předmětů, které jsi kvůli nemoci zanedbala.

a stačí mít několik stovek přátel na Facebooku, popsat SKUTEČNĚ co se stalo (jak tě učitelka „zničila“ zdraví) a udělat škole maličko ostudu ve světě a škola by měla zařadit zpátečku, protože když se ti bude nějak mstít, tak riskuje, že uděláš ještě ve vzteku, ve stresu nějakou „větší blbost“ než se trochu upřimné zpovědi světu na facebooku" a škola bude mít ještě větší průser.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
RyuzakiKate

Já měla menstruaci vždy silnou a při tělocviku jsem trpěla (s tímhle dvojnásobně).
Tamponu jsem se taky bála, protože mi bylo nepříjemné se „tam dole hrabat“, ale vážně to nic není, nemusíš se toho bát, pročti si důkladně leták a návod a hurá do toho.
Od jisté doby ale neuznávám ani vložky, ani tampony, objevila jsem skvělou ekologickou alternativu – menstruační kalíšek. Více se dočteš na www.kalisek.cz , pro někoho to není, mně to však úžasně všechno ulehčilo, chodím totiž ještě tancovat a už si bez téhle vymoženosti neumím „své dny“ představit :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Fildas

Tady odpověď nehledej, to si najdi nějakou e-poradnu pro ženy a tam ti zodpoví vše…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
huxa

mé spolužačky se normálně při menstruaci omlouvají z TV, neni na tom nic špatného, jestliže to hůře zvládáš

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek