Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Merge replikace sql server 2000 a sql server 2000

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli je možné stejným způsobem jakým funguje push merge replikace mezi sql server 2000 a sql server ce 3.0 udělat replikace mezi sql server 2000 (pc) a sql server 2000 (notebook). Měl bych možnost připojení notebooku k internetu pouze přes bluetooth telefonu, tedy pouze vždy určitý časový interval. Notebook a pc by tedy nebyli ve stejné síti. Dá se to nějak realizovat ?
Díky za odpověď.

Předmět Autor Datum
SQL CE 3.0 neznám, takže nevím jestli je merge replikace stejná jako ve velkém SQL, ale podívej se s…
Vladimir 20.09.2008 11:56
Vladimir
Jo to je samozřejmě možné, spíš mi šlo o tu synchronizaci, protože už mám udělanou merge replikaci m…
Williem 20.09.2008 12:29
Williem
Na firewally je treba nastavit port forwarding. Zvenku budek pristupovat k venkovni IP adrese a fire… poslední
Jan Fiala 20.09.2008 13:30
Jan Fiala

Jo to je samozřejmě možné, spíš mi šlo o tu synchronizaci, protože už mám udělanou merge replikaci mezi sql server 2000 (pc) a sql server 2000 (pc) v jedné síti. No stejně to půjde i přes vzdálený sql server. Spíš mi jde o to že k pull replikaci musí být neustále spojení mezi sql servery, u push replikace tedy alespoň u sql ce vysílal požadavek sql server ce. No ale to už bych taky nějak vyřešil, doufejme.
Chtěl bych se ale zeptat, mám problém se vzdálené připojit na sql server 2000 přes enterprise managera.
Síť je za linuxovým firewallem, mám tam na něm nainstalovaný IPCop 1.4.10. Ta nefunkčnost je z obou stran, tedy jednak se nikdo z venku nedostane na sql server a stejně tak já se nedostanu k žádnému server zevnitř.
V mapování portů mám pro mou ip povolený přístup, stejně se ale na sql server nedostanu.
Neví někdo jestli se musí ještě něco někde nastavit.
Díky za odpověď.

Na firewally je treba nastavit port forwarding. Zvenku budek pristupovat k venkovni IP adrese a fireall bude pozadavky na port preposilat na konkretni pocitac. Doporucuji zvenku nepouzivat standardni MS SQL port (1433) - usetris si starosti s utoky, ktere se na tohle zameruji - hledaji, zda na IP adrese bezi standardni sluzby.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru