Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Metro Last Light, konflikt knihoven (vyřešeno)

Už jsem měl problémy s prvním Metrem (2033), které nějak dodrbalo ovladače grafiky a následně nefungovaly hry, využívající PhysX knihovny. Psal jsem o tom tady.

Nyní jsem (s obavami) instaloval Metro LL. OVladače grafiky mám asi půl roku staré (nerýpu do toho, co funguje), udělal jsem acronisáckou zálohu systémového disku, data samozřejmě zálohovány.

Hra se nainstalovala, spustil jsem ji, při zapnutí PhysX v menu hry dost klesá fps. Kouknu do fóra, je to známý problém, viz http://steamcommunity.com/app/43160/discussions/0/ 522730700250629492/ a http://steamcommunity.com/app/43160/discussions/0/ 522730700549340866/
Vypnul jsem PhysX efekty, hra pak jede jako z praku. Nejnovější ovladače nemám, náhradu souborů podle návodu ve steamfóru jsem tedy neudělal. Jen tak ze srandy jsem pustil Mafii 2. A bác ho, ani ťuk! Dtto Crazy Machines 2. Prostě se opakovaly problémy jako po instalaci Metro 2033. Nedával jsem hned obnovu z Acronisu, ale zkusil nainstalovat nejnovější ovladače grafiky 337.88. Problém vyřešen, funguje M2, Metro LL i CM2. Před spuštěním Metro LL jsem ale provedl důležitou věc. V adresáři se hrou jsem přejmenoval (tedy de facto odstranil) adresář "redist", aby se prostě hra (script Steamu) nepokoušela znovu instalovat DX, PX atd. Není to potřeba, mám nejnovější. Hra totiž pravděpodobně nějak agresivně změní systémové knihovny a s hraním PX her je utrum.

Nakopíroval jsem do adresáře hry ty poslední knihovny PhysX ze systémového disku, jak se píše v na Steamfóru. I se zapnutými PhysX efekty a všeho na max jede pak hra naprosto plynule (...tomu, kdo na to má hardware ;-))

Tipuji, že stejné řešení použiji i v případě Metro 2033 (nemám nainstalováno).

Třeba to někomu pomůže.

Předmět Autor Datum
No a teď si představ, že používáš ještě k tomu PhysX hybrid, jako já. Totálně mi to posralo úplně vš… poslední
GTS 24.06.2014 18:44
GTS

No a teď si představ, že používáš ještě k tomu PhysX hybrid, jako já. Totálně mi to posralo úplně vše, nechápu to, ani po totálním vyhlazení všech Nvidia driverů a výjmutí karty mi ani ta AMD karta nejela, reinstal OS to nějak pořešil a udělal jsem vše, jak se mělo. Strávil jsem nad tím celý včerejšek, ale výsledek - Maximální nastavení se zaplými PhysX a fps neklesající pod 60? To za to stálo... :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru