Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Microsoft Outlook - předávání dál mimo pracovní dobu

Ahoj lidičky, prosím o radu ohledně Outlooku. Protože v práci nemám přístup k soukromému emailu a doma se pak zase nepřihlásím na pracovní, tak mívám často dilema, jaký email nahlásit, pokud čekám něco důležitého. Tak mě napadlo, jestli by nešlo nastavit na Outlooku emaily tak, aby se mi mimo pracovní dobu přeposílávali na soukromý email a mohla bych tak nahlašovat pouze ten pracovní bez obavy, že mi něco uteče a já musím třeba čekat do druhého dne nebo přes víkend, až přijdu zase do práce. Prohledávala jsem pravidla a tam jsem našla, že to lze nastavit třeba na určitý interval dní (třeba když je člověk na dovolené), ale nepřišla jsem na to, jak přeposílávání nastavit na určité hodiny (právě mimo pracovní dobu). Nevěděl byste někdo, jak na to? Jestli to tedy vůbec jde. Leda by pak šlo nastavit přeposílávání v intervalu těch dní (nastavit to třeba na rok) a doma pak používat taky Outlook na soukromý email a nastavit pravidlo, aby se z pracovního emailu řadily do vytvořené složky. Ale samozřejmě lepší by bylo nastavit to jen na dobu mimo práci, aby se neposílali všechny emaily. Nebo pokud by někdo věděl, jak to ještě jinak pořešit, byla bych vděčná za každou radu. Moc děkuji za odpovědi!

Předmět Autor Datum
To zavisi od mailoveho serveru, ktory spravuje nejaky vas administrator v praci. Tvoj Outlook ked vy…
MM.. 22.10.2011 19:59
MM..
Ale v tom případě je zvláštní, že kolegyni, která byla na dovolené a zapla si přes pravidla přeposíl…
Miaa 22.10.2011 20:57
Miaa
outlook vie niektore veci nastavit na serveri (vsetko zavisi od vasho firemneho servera), ale ked ta…
MM.. 22.10.2011 21:04
MM..
Mozes si nastavit nejaky filter na slova a preposielat si len tie ktore suhlasia s tym filtrom napr.…
MM.. 22.10.2011 21:10
MM..
No, ten filter taky není špatný nápad, aspoň by se přeposílalo jen to co chci. Taky mi právě nepřijd…
Miaa 22.10.2011 21:32
Miaa
adminovi nejde o to comu sa venujes v praci, ale skor o bezpecnost firemneho informacneho systemu, p…
MM.. 22.10.2011 22:39
MM..
No, nepřijde mi to nějak nebezpečné moct se přihlásit v práci na soukromý email:-) Firemní pošta je… poslední
Miaa 23.10.2011 10:18
Miaa
Poradim ti skor inu vec, predpokladam, ze pracovny mail je pristupny cez pop3/imap aj zvonku. Sprav…
fleg 22.10.2011 20:17
fleg
gmail blokuje malokto Gmail je druhý v poradí, čo sa blokuje (prvý je Facebook).
los 22.10.2011 20:20
los
ty by si googlu dal dobrovolne svoje heslo na pracvovny email? :-) Ja som googlu nedal vobec nic, le…
MM.. 22.10.2011 20:24
MM..
Na gmail jsem se popravdě ani nezkoušela v práci podívat, jestli je zablokovaný, ale myslím, že bude…
Miaa 22.10.2011 21:17
Miaa
Môžeš si vytvoriť nový súkromný e-mailový účet, ktorý budeš používať len keď budeš čakať dôležitú od…
los 22.10.2011 20:29
los
No, to není špatný nápad, to by šlo taky. Tak jestli to bude nutné, zkusím to přeposílání na speciál…
Miaa 22.10.2011 21:06
Miaa

To zavisi od mailoveho serveru, ktory spravuje nejaky vas administrator v praci.
Tvoj Outlook ked vypnes PC nebezi, tak nemoze ani nic forwardovat.
Tvoj firemny administrator teoreticky by ti mohol nejak umoznit namiesto toho forwardovania aj prezeranie si firemnej posty z domu, ak ma na serveri nejak poriesene IMAP apod.

P.S. sukromne veci mas davat vzdy na domacu adresu, to nema vo firemnej poste co hladat! Ze sa nedostanes z firmy na sukromnu postu je z bezpecnostneho hladiska spravne, sukromnu postu si mozes pozerat napr. na mobile (ak mas prislusny mobil a internetovy tarif) alebo na niecom co je oddelene od firemnej siete.

Ale v tom případě je zvláštní, že kolegyni, která byla na dovolené a zapla si přes pravidla přeposílání na soukromý email, tak jí chození pracovních na soukromý fungovalo, i když měla celou dobu vyplý počítač. Samozřejmě, že je jasné, že soukromé emaily by neměly chodit na pracovní email, já si jinak soukromý věci vyřizuju na soukromém mailu, ale zkrátka momentálně mám něco důležitého osobního, kdy prostě nemůžu čekat a potřebuji komunikovat hned. Mobil mám starý a platit si jen kvůli tomu internet v mobilu nechci, je to jen přechodná záležitost.

Mozes si nastavit nejaky filter na slova a preposielat si len tie ktore suhlasia s tym filtrom napr.
http://office.microsoft.com/sk-sk/outlook-help/aut omaticke-posielanie-mojich-sprav-dalej-na-ine-e-ma ilove-konto-HA010227668.aspx

Len by som upozornil ze firemne emaily nepatria na preposielanie na nejaky freeweb, hlavne ak mozu obsahovat nejake citlive interne informacie. freeweb server si s tymi informaciami moze robit co chce.

No, ten filter taky není špatný nápad, aspoň by se přeposílalo jen to co chci. Taky mi právě nepřijde moc moudré nechávat si přeposílat všechno z práce. No, když vidím, že to bude dost složité tohle nějak rozumně vymyslet, tak na to asi kašlu a nějak se holt obejdu bez toho přeposílání:-):-/ Já vím, že zaměstnavatelé nechtějí, aby se pracovníci věnovali soukromým věcem v pracovní době, a zablokují přístupy na soukromé emaily, zase na druhou stranu já poměrně často zůstávám v práci do večera a když se něco důležitého vyskytne, k čemu potřebuju soukromý email, je to trochu komplikace. No, ale to přeposílání bude koukám ještě komplikovanější, takže to asi nemá cenu to nějak vymýšlet:-) Ale děkuju za rady!

adminovi nejde o to comu sa venujes v praci, ale skor o bezpecnost firemneho informacneho systemu, preto blokuje sukromne maily.
Filter neni ziaden problem proste si to tam pozri a uvidis jak sa to nastavuje napr. zadas si tam jake slova sa tam maju vyskytovat, prip. si to trochu doladis casom. On ten outlook tam k tym polickam tusim ma aj nejaku napovedu.

No, nepřijde mi to nějak nebezpečné moct se přihlásit v práci na soukromý email:-) Firemní pošta je přeci oddělená zvlášť. A pokud mi na firemní přijde něco citlivého a já si to přepošlu na soukromý, vyjde to s tou nebezpečností nastejno:-) Nebo nevím, nějak si nedovedu představit rozdíl v bezpečnosti pokud je či není zablokovaný soukromý.

Poradim ti skor inu vec, predpokladam, ze pracovny mail je pristupny cez pop3/imap aj zvonku. Sprav si sukromny mail na gmaily, ktory si nastav nech ti prebera postu (cez pop3) aj z pracovneho mailu. Takto mozes riesit pracovne veci nech si kdekolvek.
K gmailu budes mat navyse pristup urcite aj v praci (gmail blokuje malokto).

ty by si googlu dal dobrovolne svoje heslo na pracvovny email? :-) Ja som googlu nedal vobec nic, len som klikal na NE, NE, NE, NE, ziadne prepojovanie s nicim :-)

Ked ma na pracovnu postu pristup cez pop3 alebo imap (opytat sa admina), tak moze rovno z domu si pozret pracovne emaily (rucne sa pripojit na pracovnu postu) akymkolvek klientom (outlook expres alebo cokolvek) a nemusi to riesit cez gmail.

Na gmail jsem se popravdě ani nezkoušela v práci podívat, jestli je zablokovaný, ale myslím, že bude, máme všechno hodně přísně osekaný :-/ Ale to zas by asi na druhou stranu bylo lepší nastavit si na pracovním emailu pravidlo přeposílání na soukromý. A myslím, že zvenku asi přístupný nebude, zkoušela jsem si přidat pracovní mail v outlooku doma a nefungovalo to.

Môžeš si vytvoriť nový súkromný e-mailový účet, ktorý budeš používať len keď budeš čakať dôležitú odpoveď, a z neho si preposielať všetky e-maily na svoj pracovný aj súkromný e-mail.

Iná vec je, že keď čakám dôležitú odpoveď, tak namiesto e-mailu nahlasujem telefónne číslo. :-)

No, to není špatný nápad, to by šlo taky. Tak jestli to bude nutné, zkusím to přeposílání na speciální mail. Děkuju! No, přes mobil je to samozřejmě taky možnost, ale ne vždy to jde, někdy právě potřebuju email :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru