Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Microsoft Visual C++ Runtime Library - Runtime Error!

Čas od času se mi na standardním PC s Win XP Home objeví následující hláška Microsoft Visual C++ Runtime Library:

Runtime Error!
Program: C:\WINDOWS\system32\wbem\wmiprvse.exe
This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way. Please contact the application's support team for more information.

Nepřišel jsem však na to, co tuhle chybu způsobuje. I když např. odejdu od PC a mám na něm pozavírány všechny aplikace, stejně se mi to chybové hlášení spustí samovolně.

Když pak zkoumám ten wmiprvse.exe v Taskmanageru, má třeba i 100 000 kB; pokud jej killnu, nic se nezmění a za chvíli naskočí znovu. Vzhledem k tomu, že se jedná o Network Service, podotýkám, že mám na PC spuštěn program WinConnect, který se chová podobně jako Terminal Services od MS. Shora popsaná chyba se však objeví i v době, kdy nikdo není pomocí toho WinConnectu připojen.

Nevíte, co s tím?

Předmět Autor Datum
To je tazke. Prejavuje sa to od nejakej doby alebo sa to prejavuje uz odkedy ten PC mas? Je to sucas…
MM.. 20.08.2006 12:46
MM..
Díky za obšírnou odpověď a teď k Tvým otázkám: - neprojevovalo se to vždy, ale až v poslední době.…
Paullus 20.08.2006 13:04
Paullus
Ktory proces to robi to vidis, otazka je preco to robi :-) S tymto asi nepomozem, skusil by som prei…
MM.. 20.08.2006 14:46
MM..
Ktory proces to robi to vidis, otazka je preco to robi Já jsem měl spíš na mysli zjištění relace, v…
Paullus 20.08.2006 15:57
Paullus
To prave nemusi suviset s inym procesom (moze ale nemusi), moze to suvisiet s prepisanou .dll na nov…
MM.. 20.08.2006 16:26
MM..
ako pise MM, z hlasky ktoru si pastol sa neda identifikovat presne problem. nebolo pri tej hlaske aj…
IgorK 20.08.2006 19:16
IgorK
Tlačítko Advanced ta hláška bohužel neměla: (viz http://img193.imageshack.us/img193/3341/errorxn2.jp… poslední
Paullus 20.08.2006 20:07
Paullus

To je tazke. Prejavuje sa to od nejakej doby alebo sa to prejavuje uz odkedy ten PC mas?
Je to sucast Windowsov, konkretne sucast tohoto tu http://www.microsoft.com/whdc/system/pnppwr/wmi/WMI -intro.mspx

Preco to robi problem je tazke jednoznacne zodpovedat, este som sa s tym nestretol, ak sa to prejavuje odkedy ten PC mas, tak by som pozrel na strankach vyrobcu MB ci na motherboard nie je upgrade BIOSu ktory by nieco opravoval v ACPI, skusil by som novsie ovladace na vsetko co v PC je, ak pouzivas nejaky program na monitorovanie teplot PC apod. (napr. MBM, speedfan apod.) skusil by som to vypnut/zrusit spustanie pri starte Win, aby si zistil ci to prestane.
Mohol aj niektory program pri instalacii prepisat niektoru .dll na starsiu verziu, to by chcelo preinstall Win a servicepacku a Win-zaplat a ovladacov, a neinstalovat pochybne programy kym neodsledujes ci to robia aj ciste Win, ale do toho sa ti urcite nechce (nie je iste ci by to pomohlo). Ako casto sa to prejavuje?
Vseobecne by to mohol byt aj HW problem, ale to neporedpokladam.
Este by som skusil ak mas PC so speedstep alebo powernow to vypnut, ci to neprestane blbnut. Vypol by som tiez automaticke prechody do stavy pohotovosti a spanku, ak to mas nastavene (ovladacie panely - energia)... Ak mas v BIOSe nastaveine "C-States" alebo CPU powermanagement kde by bola volba aj CStates, vypol by som ich (nastavil len speedstep, resp. GV3, to nastavenie ale asi mat nebudes, ono sa to nastavenie moc nevyskytuje na beznych doskach)

Díky za obšírnou odpověď a teď k Tvým otázkám:

- neprojevovalo se to vždy, ale až v poslední době. V rámci řešení jiného problému jsem ale Windows předevčírem přeinstaloval a natáhl na něj všechny záplaty. Mám hodně HW příslušenství (řádově v desítkách), ale vždy se snažím nainstalovat nejnovější a originální ovladače.
- PC je odvirovaný, za routerovým firewallem a přejetý několika antispyware programy.
- monitorovací programy typu Speedfan a pod. nepoužívám.
- chyba se projevuje nahodile, zpravidla ale při delší nečinnosti; při práci s PC mi sama o sobě nenaskočí (v tom právě vidím zásadní problém, jak formou vypínání jednotlivých procesů a služeb zjistit, který z nich to dělá)
- všechny Powermgmt programy a nastavení ve Win i v BIOSu mám vypnuty, včetně hibernace.

Ktory proces to robi to vidis, otazka je preco to robi :-) S tymto asi nepomozem, skusil by som preinstalovat servicepack2, alebo uplne nanovo win (resp. preplacnutie image particie nejakym starsim image z doby ked to nerobilo).
Aky mas motherboard a CPU?
Este by som pozrel na ten .exe, subor pravy klik-vlastnosti, ci je vyrobca MS (ak nie tak je to vir), verzia atd., a aku ma ten subor dlzku.

Ktory proces to robi to vidis, otazka je preco to robi

Já jsem měl spíš na mysli zjištění relace, ve které to to blbne s konkrétně spuštěným jiným procesem nebo službou v případě, pokud to nezpůsobuje nějaký HW...

Staré image nemám, zatím jsem nepotřeboval disky klonovat, začnu až teď na stará kolena.....

Jinak deska MSI 875P NEO-FIS2R, CPU Intel Pentium 4 - 2,8GHz HT NorthWood

Ten soubor jsem prozkoumal, je od MS,verze 5.1.2600.2180, velikost 218.112b

To prave nemusi suviset s inym procesom (moze ale nemusi), moze to suvisiet s prepisanou .dll na novsiu/starsiu verziu, napr. instalaciou nejakeho Visual Studia alebo ineho programu ktoreho instalator obsahoval aj niektoru .dll ktoru pouziva aj ten proces. To je dost probelm zistovat...

Ono mozu aj odchadzat kondiky DC-DC menica na doske, a pri prechode do powermanagement stavov ( nie som si isty ci Northwood vedel C-States) vznikne nejaky problem s napajanim CPU, moze to byt samozrejme aj milion inych veci.

Najprv by som skusil na nejaky cvicny disk (ak je k dispozicii) nainstalit uplne ciste WinXP, a skusit ci to robi, potom aj SP2, zaplaty a ze kedy to zacne robit (ak sa to deje nejako pravidelne vzdy po nejakej dobe ak je PC vklude). Alebo skusit nabootovat z nejakeho live CD WinXP (napr. BartPE), ci to robi aj tam.

ako pise MM, z hlasky ktoru si pastol sa neda identifikovat presne problem. nebolo pri tej hlaske aj tacitko advanced, kde bol problem detailnejsie popisany? co sa tyka chyby samotnej, to moze byt chybou v samotnom procese wmiprvse alebo jeho dll, alebo v inych dll, ktore este vola, ale kludne aj v nespravnom predani parametrov jeho metodam volajucim procesom, napr. tym tvojim. :-)

Tlačítko Advanced ta hláška bohužel neměla: (viz http://img193.imageshack.us/img193/3341/errorxn2.jp g), chyba není zaznamenána ani v prohlížeči událostí.

Jinak největší podezření mám na tenkého klienta nComputing 110L, jehož SW už mi rozhodil terminálové služby na PC (které provozuji přes WinConnect).

Až někdy budu mít víc času, strčím do PC hardisk s čistými, leč záplatovanými Windows a budu holt jako jamník u nory čekat, zda se paní chybě uráčí vylézt....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru