Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem CZC.cz - záruka pro právnickou, nebo fyzickou osobou podnikající (IČO)

Dobrý den, na czc.cz mě zarazila omezená záruka pro právnickou, nebo fyzickou osobou podnikající (IČO).

"Upozorňujeme zákazníky, že vzhledem k záručním podmínkám výrobce je při nákupu tohoto zařízení právnickou, nebo fyzickou osobou podnikající (IČO) poskytována pouze jednoletá záruka. Tato jednoletá záruka tedy platí v případě vystavení daňového dokladu obsahujícím IČO. Zákonná záruka tímto není dotčena."

Co myslí tím "Zákonná záruka tímto není dotčena" ? Já jsem žil v domnění, že ze zákona má každý nárok na 2 letou záruku. Je tohle vůbec v souladu se zákonem ?

...

Ještě bych jsem vložil takový poddotaz. Na stránkách czc nemůžu najít takový ten jejich online chat s technikama a ani nějaký email, kde by se člověk mohl zeptat na dotaz ohleně nějakého produktu.Nevíte, kam to přesunuli u toho nového designu ?

Předmět Autor Datum
Zakonna dvouleta zaruka je pouze pro obcany (koncove zakazniky). Pokud jsi podnikatel, ridis se obch…
RedMaX 17.10.2012 20:12
RedMaX
Odpověď na poddotaz: U každého produktu je diskuze, kde stačí zaškrtnout "žádám o odpověď od firmy C…
host 17.10.2012 20:12
host
Dotaz na CZC nic neřeší, neboť je to dáno zákonem, kde vztah prodejce se zákazníkem (koncovým, to zn… poslední
Henessy 17.10.2012 20:57
Henessy

Zakonna dvouleta zaruka je pouze pro obcany (koncove zakazniky). Pokud jsi podnikatel, ridis se obchodnim zakonikem, kde zadna dvouleta zaruka neni, pak je to na dohode s vyrobcem, jakou zaruku ti da, nekteri poskytujou 6 mesicni, nekteri rocni, nekteri dvouletou a nekteri i na vice let, CZC to nijak neovlivni.

Dotaz na CZC nic neřeší, neboť je to dáno zákonem, kde vztah prodejce se zákazníkem (koncovým, to znamená včetně DPH) je řešen tzv. občanským zákoníkem, kde je dáno že jako prodavač musíš dát zákazníkovi 2 roky bez ohledu, jakou záruku ti poskytuje výrobce, nebo dodavatel. Dohodneš li si záruku s dodavatelem např. 1 rok, pak do roka můžeš uplatnit reklamaci a to i zákaznickou u dodavatele a druhý rok poneseš škody z případného vyřízení reklamace ( oprava, výměna za nový výrobek, sleva, vrácení peněz) ty.
Tvůj vztah jako nákupčího z výroby, nebo od jiného dodavatele (záruka pro právnickou, nebo fyzickou osobou podnikající (IČO) nakupující produkt za účelem dalšího prodeje) se řídí zákoníkem obchodním, kde je dáno na libovůli obou obchodních partnerů, jak dlouhou (nebo žádnou) záruční dobu si dohodnou.
Pak ovšem není pravda, že by s tím nic CZC nenadělal, pouze nemá zájem a důvod ti dát delší záruční dobu. Byl li bys jeho hlavním, nebo jediným odběratelem, mohl by sis klást podmínky, za předpokladu, že bys podobný, nebo stejný výrobek získal jinde výhodněji.
Termíny jsem použil lidové pro snadnější pochopení. Rovněž záruční doba 2 roky neplatí u všech výrobků (potraviny ...)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru