Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Migracia Steam uctu na iny PC

Teoreticky si to mozem vygooglit, ale radsej by som sa spolahol na rady z vlastnej skusenosti, ktorym uverim skor ako nejakemu odporucaniu na cudzom fore.
Otec premysla nad novym PC a tym padom sa bude musiet presunut aj Steam (cca 12 hier). Teoreticky si ich moze vsetky natahat znovu, ale su to desiatky GB dat a je to zbytocne.
Cize otazka znie, ci je mozne (urcite je) preniest hry z jedneho systemu do druheho. Malym problemom moze byt aj to, ze na novom PC bude mat uz 64b Win7, kdezto na sucasnom ma XP.
Predpokladam, ze postup by mohol byt v skopirovani celeho Steam diru na novy pc a naslednom spusteni instalatora klienta, respektive obrateny postup. Alebo treba nieco specialne?

Předmět Autor Datum
Na novém PC nainstaluj klienta Steamu a přihlas se (na tom prvním musíš být nepřihlášený, Steam si k…
L-Core 06.10.2012 09:08
L-Core
Neviděl bych to tak optimisticky jako ty. Malym problemom moze byt aj to, ze na novom PC bude mat u…
Bounty 06.10.2012 18:46
Bounty
To je možné, já migroval XP-XP. Ale naprostá většina souborů bude stejná; mělo by tedy stačit ověřen…
L-Core 06.10.2012 19:10
L-Core
Já bych použil tento postup: https://support.steampowered.com/kb_article.php?re f=7710-tdlc-0426 Buď… poslední
Prasak 06.10.2012 20:51
Prasak

Na novém PC nainstaluj klienta Steamu a přihlas se (na tom prvním musíš být nepřihlášený, Steam si kontroluje přístup). Asi bude potřeba potvrdit nový používaný PC, pokud je účet chráněn pomocí SteamGuard (velmi doporučeno!): přijde na mail ověřovací kód , ten se zadá do příslušné kolonky na Steamu. Někdy to trvá pár minut, i deset - takže nepanikař, nedojde-li kód hned.

Po přihlášení budeš mít v knihovně všechny zakoupené hry, ale jako nenainstalované. Vypni Steam a překopíruj z původního PC kompletní adresář ..\Steam\SteamApps\. Tím budeš mít hry "nainstalované". Zapni Steam a měly by tam všechny být (možná se něco málo ověří/dotáhne. Já migroval takto na jiný disk (z hlediska Steamu na jiný PC) účet o velikosti kolem 500GB.

Upozornění: budeš muset jednotlivě(!) ověřit, kde jsou uloženy savy z her. Je to případ od případu různé; něco je ve Steam cloudu, něco v Doc@Sett, něco v adresáři hry na Steamu. Proto raději původní účet nemaž.

Neviděl bych to tak optimisticky jako ty.

Malym problemom moze byt aj to, ze na novom PC bude mat uz 64b Win7, kdezto na sucasnom ma XP.

Z vlastní zkušenosti - doma velice pomalý internet (PC Win7), na kolejích optika (NTB WinXP) - tak jsem za pár dní stáhl přes 35 her (na externí disk) - žádná z nich doma nefungovala. Takže kolize WinXP - Win7 zde bude určitě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru