Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mikrofon nefunguje, jen praská

Dal jsem to do software, protože mám pocit, že to tam bude patřit.
Mám sluchátka s mikrofonem Creative Fatality. Donedávna šlo vše v pohodě. Pak přestal mikrofon fungovat. Na druhé straně mě neslyšeli. Samozřejmě prohlédnul jsem hlasitosti, jestli není ztlumený a nebyl. Nejen to. Ačkoliv jsem měl konektor zapojený, v ovládání hlasitosti byla "Hlasitost mikrofonu" šedá, nedalo se s ní hýbat, jako by mikrofon nebyl vůbec zapojený. Mám i externí zvukovku i interní. Zapojil jsem do obou a stále to samé: v intervalech asi 4 vteřiny to nesympaticky zapraská. Na začátku problému jsem při nahrávání nahrál místo mluvení alespoň hlasité praskání. Teď ale už nenahraje nic.
Myslel jsem, že je to sluchátky, poslal jsem je na reklamaci a poslali je nazpět jako "opravené", ale jimi to asi nebylo. Externí USB zvukovkou také ne, protože jsem to zkoušel dát do interní. Takže se nabízí něco v PC. Mám tu Win XP OEM verzi. Nemám k tomu CD, nemůžu přeinstalovat. Nevím, co s tím. Může někdo poradit?

Díky

Předmět Autor Datum
Tak je snad nejdřív zkus v jiném PC.
karel 20.06.2013 15:51
karel
Zkoušela to paní v obchodě, tam fungovaly.
krvesajmon 20.06.2013 16:05
krvesajmon
Ty sluchátka ani nemusí být zapojená. Stačí mít jen zapnutý nějaký program na nahrávání (nahrávání a…
krvesajmon 20.06.2013 16:07
krvesajmon
Tak a nejde ani zvuk už. Ale nejen ve sluchátkách, ale i v reproduktorech. Takže to není už o mikrof…
krvesajmon 22.06.2013 12:11
krvesajmon
Opet stejna rada, na kterou pokud dostanu zase stejne jako v jinych dotazech odpoved neznam - neumim… poslední
RedMaX 22.06.2013 12:57
RedMaX

Tak a nejde ani zvuk už. Ale nejen ve sluchátkách, ale i v reproduktorech. Takže to není už o mikrofonu, ale o zvukovém zařízení komplet. Jak jsem psal, mám zvukovku interní i usb externí. Ani v jedné nejde zvuk a mikrofon. Už ani nepraská, prostě ticho jak v hrobě. Čím to může být?

Opet stejna rada, na kterou pokud dostanu zase stejne jako v jinych dotazech odpoved neznam - neumim, tak je jedinna rada dones to do servisu.

Takze Ubuntu live CD, spustit na tom PC, vyzkouset zvuk, pokud to tam hrat bude, tak to je ve Windows (co rika prohlizec udalosti?), pokud ne, tak je to vadny hardware, pak uz jen identifikovat co.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru