Avatar uživatele
Lara00

Milovat někoho vs zbožňovat někoho – jaký v tom vidíte rozdíl?

Jaký vidíte rozdíl v tom jestli někdo někoho miluje, nebo ho zbožňuje? Příjde vám, že to má stejnou váhu, nebo když někdo řekne „zbožňuju tě“, tak je to něco víc??

Zajímavá 0 před 2867 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
quentos

Samozřejmě že zbožňovat je víc. Vždyť už je to obsaženo v tom slově – dotyčného stavíte na roveň boha. Jak už bylo řečeno, zbožňování často bývá slepé a nekritické.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Zbožňování mi přijde nekritické, slepé a objektivně nedůvodné. Za pár měsíců, nebo i dnů může přejít do vystřízlivění. Když někdo opravdu miluje, tak to může vydržet třeba i celý život. Je ale velký problém, jak kdo ta slova používá. Může se stát, že dotyčný o tom nemá ani páru.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
sesednizkola

zboznovani je zamilovanost a milovani laska. jednoduche :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kulpix

Milovat mít někoho rád.
Zbožňovat mít rád víc než boha.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Vidím v tom dost velký rozdíl.

Milovat někoho mít někoho rás natolik, že se snažím o jeho dobro a blaho. Ne podle jeho pokynů, ale podle toho, co doopravdy potřebuje. Neznamená to přehlížet jeho chyby, ale nepřipomínat mu je za každou cenu. S milovaným člověkem je Vám dobře, jste s ním dobrovolně.

Zbožňování se může na první pohled zdát podobné, ale zbožňování nemusí vzniknout na základě lásky. Zbožňování může být až chorobné. Zbožňovat můžete i člověka, který vás ničí, se kterým se necítíte skvěle, který vámi manipuluje. Pro kterého neděáte věci pro jeho dobro, ale protože je to jeho přání.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek