Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mio Transfer

Přeji dobrý den. Mám problém s programem Mio Transfer (znáte-li) pro navigaci Mio H610. Vůbec se mi nezobrazují v tomto programu položky, co jsou v Miu v paměti, i např. mp3 co jsou uloženy na SD kartě, kterou mám v Miu vloženou. Přitom je Mio s PC připojeno. V programu se i zobrazí, kolik volného místa v paměti i na SD kartě je, ale soubory se nezobrazí žádné. V levém okně programu se položky co jsou v PC načtou. Dokonce funguje transfer z PC na SD kartu do Mia, ale v pravém okně programu Mio Transfer se nic nezobrazí, ale na kartě jsou. Nevíte někdo co se s tím dá dělat? Zkoušel jsem i jiné USB vstupy v PC, také jsem i několikrát Mio Transfer přeinstaloval, ale nic platné. Ještě musím podotknout že chybou přístroje Mio H610 to není, neboť jsem ho zkoušel u známého na jeho PC a tam se vše řádně načetlo ( on má tuto navigaci také ). Takže to vypadá na nějaký problém v mém PC. Prosím, víte-li někdo, poraďte. Jo ještě, mám Win. XP Pro.SP2 . Děkuji.

Předmět Autor Datum
Přátelé, skutečně se zde nenajde někdo, co by uměl poradit? Přikládám obrázek pro představu.
Emil2 23.11.2007 17:12
Emil2
Takže žádný obrázek, ono to asi vkládat nejde.
Emil2 23.11.2007 17:23
Emil2
Obrázky mohou vkládat jen registrovaní uživatelé.
L-Core 23.11.2007 17:39
L-Core
Tak jsem se zaregistroval, přihlásil, ale nemohu přijít na to, jak se obrázek vkládá.
Emil2 23.11.2007 18:07
Emil2
http://pc.poradna.net/article/view/2-vlozeni-obrazk u-na-poradnu
Kurt 23.11.2007 18:11
Kurt
ak mas obrazok niekde na web serveri tak sem daj link (mozes aj medzi img tagy, vid stvrta ikonka zl…
MM.. 23.11.2007 18:12
MM..
Mas posledni verzi Mio Transfer?
Vik 23.11.2007 17:20
Vik
No je to verze 0.0.10.02 z orig. instalačního DVD.
Emil2 23.11.2007 17:26
Emil2
Nepoznam Mio ale podla toho co pises funkcne to je (takze nema zmysel menit USB alebo hladat HW prob…
MM.. 23.11.2007 18:16
MM..
Tak tady je ten obrázek, snad se mi to povedlo, dík za radu. [http://img222.imageshack.us/img222/74…
Emil2 23.11.2007 18:22
Emil2
On je to jednoduchý program na obsluhu. V tom pravém okně se má nyní zobrazit co je na SD kartě (žlu…
Emil2 23.11.2007 18:51
Emil2
Zkontrolova jsi, jestli je ta verze aktualni? Pokud ne, nainstaluj novou verzi a zkus to znovu.
Vik 23.11.2007 18:53
Vik
A si si isty ze ten program mio transfer je aj pre H610? Kde presne na CD bol (v nejakej zlozke na C…
MM.. 23.11.2007 19:02
MM..
Právě, že toto nemá Mass Storage, proto je na to tento program, který je na tom disku přiložen v kra…
Emil2 23.11.2007 19:36
Emil2
hm, pripaja sa to cez USB? Este by to mozno mohlo chciet nejaky USB ovladac pre ten telefon ci co to…
MM.. 23.11.2007 19:41
MM..
Vše co píšeš je odzkoušeno, jak můj kabel u toho známého, tak zadní USB porty. Dokonce to tomu známé…
Emil2 23.11.2007 20:18
Emil2
"Ten ovladač si to našlo po prvním propojení Mia s PC" - tak to moze byt prave kamen urazu, naslo si…
MM.. 23.11.2007 20:28
MM..
Po nalezení nového hardware se spustí průvodce pro hledání ovladače. Zvolí se volba automaticky(dopo…
Emil2 23.11.2007 21:31
Emil2
ahoj, mám 610 také, vše mi funguje, zobrazuje se mi i karta.Ale já koupil sadu bez kabelu, musel jse…
vlada5506 23.11.2007 22:57
vlada5506
Tou navigací to nebude, už jsem uváděl, že byla zkoušena i s mým kabelem u známého a tam na jeho PC…
Emil2 24.11.2007 10:00
Emil2
tak to musí být v tvém PC, nainstaloval jsi vše řádně? Někdy se zdá že je vše ok a ono není. Zkusil…
vlada5506 24.11.2007 15:33
vlada5506
Na to, že je to v mém PC mám podezření také, ale kdybych věděl co. Tu instalaci ovladače popisuji o… poslední
Emil2 24.11.2007 16:26
Emil2

Nepoznam Mio ale podla toho co pises funkcne to je (takze nema zmysel menit USB alebo hladat HW problem), problem bude asi v tom ako ten program pouzivat, to k tomu nie je navod? (stlacit F1, alebo menu help, alebo navod ako .pdf subor na CD, apod)

Skusil by som najprv najnovsiu verziu programu, mohla by byt na webe vyrobcu.

On je to jednoduchý program na obsluhu. V tom pravém okně se má nyní zobrazit co je na SD kartě (žlutě probarvené tlačítko). Pokud se přepne na Flash, tak se má zobrazit co je v Miu. No a těmi tlačítky se šipkami se provádí oboustranný transfer. Jak vidíte, v pravém okně nic zobrazeno není, ač na SD 1GB kartě soubory jsou a zbývá tam ještě 42,9 MB volného místa. Ten transport z leva do prava funguje, ale v levém okně se stejně nic nezobrazí. Na kartě to ale pak je. Nějakou volbu nastavení ten program nemá.

A si si isty ze ten program mio transfer je aj pre H610? Kde presne na CD bol (v nejakej zlozke na CD, alebo sa to nainstalovalo samo po vlozeni CD?) Lebo na stranke mia-tech.com vidim len mio transfer pre C310.
Nehlasi sa ta 610 nahodou ako klasicke USB storage? (ako USB disk)? Chod do pravy klik na tento pocitac - spravovat, tam sprava diskov a pozri si ake disky Windows vidi. Ak vidi ten MIO ako USB disk, a ak ma normalne priradene pismeno disku, tak si to normalne pozri v prieskumnikovi a nepotrebujes ziaden mio transfer). Ak nema priradene pismeno disku tak mu nejake pismeno prirad, a pokracuj normalne napr. prieskumnikom.

Právě, že toto nemá Mass Storage, proto je na to tento program, který je na tom disku přiložen v krabici. Instaluje se normálně navolením instalace.Ten známý, co mi to zkoušel u sebe na PC, tak mu to u něj fungovalo i s tím stejným Mio Transferem. On má tento přístroj také, kupoval ho asi o 14 dní dříve než já a ve stejném obchodě. Prostě to vypadá, že to zobrazování těch souborů něco blokuje asi v mém PC, ale co, toť otázka. Na ty MP3 a nějaké to video by mi to nevadilo, to si na SD mohu dát přes čtečku, ale vadí mi, že nevidím obsah Flash, takže si nemohu nahrát tředa nové hlasy a pod. To Mass Storage podporují myslím např. Mio C520 a C720. Tam se to hlásí jako další disk.

hm, pripaja sa to cez USB? Este by to mozno mohlo chciet nejaky USB ovladac pre ten telefon ci co to je, asi bude tiez na CD, je tam nejaky ovladac? je nainstalovany? instalovat ked telefon nie je strceny, najlepsie hned po restarte Win, a po nainstalovani ovladaca zas restart PC.

Este ak to zapajas do predneho USB na kejse, tak ma napada skus to zapojit do USB konektora co je vzadu na kejse, ktory ide priamo zo zakladnej dosky. Niekedy ten predny USB je nahouby kvoli blbemu kabliku v kejse.

P.S. este otazka - skusil si zapojit svoj Mio svojim USB kabelom do PC u toho znameho? Tam to fungovalo? Moze byt aj ze tvoj USB kabel ma nejaky problem.

Vše co píšeš je odzkoušeno, jak můj kabel u toho známého, tak zadní USB porty. Dokonce to tomu známému chodí přes USB HUB. Ten Mio (je to navigace) se v pohodě připojí, vždyť transfer na SD kartu funguje, přečte to i kolik je volného místa na SD i na Flashi, přes USB se i Mio nabíjí, na obrazovce Mia je po připojení i obrázek spojení, ale prostě zobrazení souborů ne a ne. Ten ovladač si to našlo po prvním propojení Mia s PC, nejdříve jako nalezen nový hardware a potom obviklým způsobem to našlo ovladač. Takto to probíhalo vždy, když jsem zkoušel jiný USB port. Prostě, už nevím. Buď se to časem nějak vystříbří, nebo prostě žádné změny v Miu. Ještě mě napadlo, že by mohl být nějaký konflikt s jiným programem, to co je ale spuštěno dole v liště, to jsem také měl pozavírané, mimo antiviráku. Ale většinou pokud je nějaký konflikt, tak Win. hážou nějakou hlášku. Ale tady nic. A ve správci zařízení vše pracuje správně. Jako, abych zkušebně odinstalovával všechny programy, co mám nainstalovány, to se mi teda nechce. Nejlepší by bylo, kdyby někdo tento problém už řešil a vyřešil. Psal jsem i na fórum mio4u, ale tam také nic.

"Ten ovladač si to našlo po prvním propojení Mia s PC"
- tak to moze byt prave kamen urazu, naslo si to kde, pytalo to CD?
Nie je na CD nejaky ovladac k tomu? Ked vlozis CD, co vsetko ponukne na instalovanie?

A skus vypnut aj antivirak, to moze byt tiez problem. Nemusis sa bat aj tak okrem spomalovania PC a problemov ten antivirak nic uzitocne nerobi :)

Po nalezení nového hardware se spustí průvodce pro hledání ovladače. Zvolí se volba automaticky(doporučeno) a systém si ho najde (asi ho má v sobě) a nainstaluje. Žádné CD to nechce. Ostatně ten můj známý to dělal také tak. Nějaký ovladač na CD je, označeno jako WCEUSB Driver, ale to je asi pro Win 2000. Jinak To CD (ono je to vlastně DVD)spustí automatický start, kde je výběr z několika jazyků. Dám Česky a je tam instalace Mio Transfer, World Mate (to je program, kde je např. kalkulačka, MP3 přehrávač, videopřehrávač, budík a pod. Je to vlastně záloha). Dále tam je ještě Video Toolbox, to je program na převod např. avi do MP4. Takže myslím že ovladač je v pořádku, když ta instalace u známého probíhala stejně a u něj to funguje. Jo ten antivirák jsem zkoušel také vypnout i firewal. Stále stejné.

ahoj, mám 610 také, vše mi funguje, zobrazuje se mi i karta.Ale já koupil sadu bez kabelu, musel jsem jej dokupovat. Nevím do jaké míry je rozdíl v kabelech/ domnívám se, že je/ není-li problém v kabelu, pak si myslím ,že je problém v navigaci. Zkusil bych případně reklamaci.

Na to, že je to v mém PC mám podezření také, ale kdybych věděl co. Tu instalaci ovladače popisuji o něco výše. Tak probíhala vždy když jsem zkoušel jiný USB port. Prostě funguje transfer, v Miu přečte kolik je místa na na SD kartě či na flashi, ale zobrazení souborů ne. Vlastní Mio Transfer jsem přeinstalovával snad 10x a také nic. Prostě je to záhada. Ostatní věci přes USB mi fungují dobře, ať jsou to přenosné flash disky, čtečka karet, tiskárna, scanner, čtení karty z foťáku, MP3 přehrávač, telefon, myš. Jinak všem děkuji za účast a kdyby někoho ještě něco napadlo, nechť se ozve. Prostě to vypadá že v tom PC mám něco navíc, nebo něco chybí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru