Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Mizení kurzoru

Nainstaloval jsem si druhý monitor ke grafické kartě Matrox P650 a zapnul používání dvou monitorů v ovládacím softwaru (Matrox Power Desk-HF). Vyžadovalo to restart, po kterém se rozhodily ikony v některých složkách. Od té doby občas blbne kurzor myši tím způsobem, že na pár vteřin zmizí a po usilovném "třepání" myší po stole se zase objeví. Nevíte, čím by to mohlo být? Myš je obyčejná řadová Logitech, USB.

Předmět Autor Datum
za úchylné chování myši často mohl vadný ovladač grafiky, zkus jinou verzi
lední brtník 16.10.2007 14:29
lední brtník
Dík. Zkusím. Mezitím jsem zjistil, že když udělám printscreen, zobrazí se mi napravo od plochy ještě…
Tyfon 16.10.2007 16:10
Tyfon
Neviem ako u tvojej grafiky ale u niektorych grafik (nvidia) ak je plocha na 2monitory tak software/…
MM.. 16.10.2007 16:17
MM..
Však to snadno zjistíš, jestli kurzor mizí sám od sebe nebo jenom při přejezdu za okraj monitoru, ne…
Ynd0r 16.10.2007 16:24
Ynd0r
No, je to opravdu jen mizení doprava, a to se dá snadno přežít. Matrox Power Desk mi moc sympatický…
Tyfon 16.10.2007 18:10
Tyfon
Já jsem to takhle (s tím promítáním pro rodinu) kdysi provozoval i bez Matrox Power Desku. U ATI sta… poslední
Ynd0r 16.10.2007 18:48
Ynd0r

Dík. Zkusím. Mezitím jsem zjistil, že když udělám printscreen, zobrazí se mi napravo od plochy ještě jednou kus wallpaperu. To odpovídá obrazu na druhém monitoru, který je ve schématu umístěný vpravo a zobrazuje se na něm z Windows za normálních okolností jen tapeta. Takže je možné, že druhý monitor, i když to nemám zapnuté jako jeden celek, tam prostě částečně je a kurzor občas zmizí doprava na druhý monitor, kde ho nevidím.

Neviem ako u tvojej grafiky ale u niektorych grafik (nvidia) ak je plocha na 2monitory tak software/ovladace sa snazia nejak ovplyvnovat komponenty plochy napr. aby nebolo pol okna na jednom monitore a pol okna na druhom. To sa da zvycajne vypnut v nastaveniach.
A nenastavuj nic v ovladacom programe ale nastav si ze rozsirit plochu na 2monitory v pravy klik na plochu - vlastnosti.
A skusit novsie ovladace ako uz bolo pisane.

Však to snadno zjistíš, jestli kurzor mizí sám od sebe nebo jenom při přejezdu za okraj monitoru, ne?
Jinak: nepíšeš, jaký máš OS, ale jestli jsou to XP nebo Vista, zkusil bych odstranit ten Matrox Power Desk.
A víc monitorů jde nastavit i přímo ve vlastnostech zobrazení.

No, je to opravdu jen mizení doprava, a to se dá snadno přežít. Matrox Power Desk mi moc sympatický není, ale zbavovat se ho nebudu, protože chci jednu speciální funkci: abych na jednom monitoru mohl pracovat a na druhém běžel rodině film (ten druhý monitor je totiž v jiné místnosti). Toho z plochy nedocílím, jestli se nepletu (mám Win XP SP2). Zkusím ještě ty ovladače a jinak pokládám už za vyřešeno. Díky.

Já jsem to takhle (s tím promítáním pro rodinu) kdysi provozoval i bez Matrox Power Desku.
U ATI stačilo zapnout v ovládacím panelu "theater mode" a jakékoli spuštěné video pak běželo přes celou obrazovku na druhém monitoru nebo na televizi. Na Matroxech to určitě bude taky, možná pod jiným jménem.

Druhá možnost je spouštět na druhém monitoru přehrávač ve fullscreenu, což má některé výhody (lepší možnosti štelování poměru stran a titulků), ale s myší by byl přesně stejný problém jako máš teď.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru