Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mobilní telefon Sony Ericsson p1i nemá signál

Zdravím,
zdá se že mi odešel mobil do křemíkového nebe, vše funguje, ale z ničehonic telefon nejeví známky jakéhokoliv signálu. Síť mám vodafone, vyzkoušeno i s jinou simkou, ze začátku to blblo občas, někdy se signál chytil, pak zas nic a teď už je úplně mrtvý. Logicky mám podezření na anténu, myslíte, že je reálné, že by něco takového bylo opravitelné?
Díky za názory..

Předmět Autor Datum
Anténa v mobile je obyčajný plech, určitý tvar, vysekané otvory - rezonátor. Tam sa jednoducho nemá…
Joseph 24.08.2010 22:34
Joseph
Díky za názor, v telefonu jsem byl vlezený, něco plechového, jak Ty popisuješ anténu jsem tam ale ne…
Redsnake 24.08.2010 22:52
Redsnake
Tak jsem se právě vrátil z města a zjistil jsem zajímavou skutečnost...Tam kde je pokrytí 3G (či jak… poslední
Redsnake 25.08.2010 12:13
Redsnake

Anténa v mobile je obyčajný plech, určitý tvar, vysekané otvory - rezonátor. Tam sa jednoducho nemá čo pokaziť, snáď kontaktné body mohli zoxidovať ale ani to by nezrušilo úplne funkciu telefonu v pasívnom režime, sledovanie signálu siete. Samozrejme to zhoršuje vlastnosti antény, no mobily fungujú na 900 MHz, nedokonalý kontakt celkom nezabráni prenosu signálu, keď už prešiel kilometre od BTS, 0,06 mm až taký problém nie je. Problémy by boli hlavne v aktívnom režime/vysielaní - pri prihlasovaní do siete operátora a hovoroch, tu to spôsobí neprispôsobenie antény ku koncovému stupňu a tým veľmi slabý vysielací výkon.
Keďže úplne nemáš signál, anténou to nie je. Chyba je na doske a opravovať to nemá zmysel, pár ľudí ešte kým boli mobily drahé "zapekalo" dosky horúcim vzduchom a podobné veci. No je to, podla mňa, dnes nezmyselná činnosť. Zožeň si tel. co má zničený display a daj do servisu, za pár korún to prehodia alebo ak si trúfaš urob to sám.

Díky za názor, v telefonu jsem byl vlezený, něco plechového, jak Ty popisuješ anténu jsem tam ale nenašel. Jedině co mě napadá je takový plošňák, široký, na zadní straně telefonu, který evidentně nemá žádné vývody pro součástky, jen je to široký pásek ??mědi??..Tak nevím,asi to nebudu řešit, telefon zlikviduju a koupím něco nového.
Je šance, že by v opravně poznali skutečně zda jde o desku?Docela by mne to zajímalo a kdybych se jen zeptal a oni by to omrkli pro případnou kalkulaci opravy, tak to by mělo být zadarmo, snad:)
Každopádně díky

Tak jsem se právě vrátil z města a zjistil jsem zajímavou skutečnost...Tam kde je pokrytí 3G (či jak se to jmenuje) tak tam signál mám, taky se mi zobrazí tento symbol na displeji a telefon funguje, bohužel jinde, kde vypadne toto pokrytí, tak signál opět není. Stále to ukazuje na mrtvou desku? Nemám třeba zkusit přehrát firmware?
Donesl jsem si starý Siemens A55, ale mrcha je blokovaná na vodafone:-/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru