Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Modemy-záhádné zpomalování rychlosti při vypnutí pc na síti

Dobrý den,
Mám problém s modemy a celkově s celou sítí.Přejdu rovnou k věci.Když vypnu stolní počítač,tak ostatním se rapidně sníží rychlost která nedostačuje ani k načítání webových adres nebo jakékoliv interakce na internetu.Zkusím to podrobněji popsat.

Mám na síti 3 počítače ztoho 2 notebooky.Používám ADSL od o2 telefonica s modemem DSL-584T (pouze 2 ethernet výstupy).Na ten je připojený stolní počítač a druhý wifi modem TL-WR340GD.Přes wifi router se pak připojují notebooky + občas telefon.

Normální rychlost dosahuje 7,3 Mbps,ale....jakmile vypnu stolní pc po mé pravici...téměř okamžitě,když zopakuju rychlostní test (speedtest.net),tak rychlost je cca 0,3 Mbps (Pořád popisuji Download).

Ještě jsem se stímto vživotě nesetkal a přišlo mě směšné o tom vůbec uvažovat že vypnutí jednoho pc na síti může mít vliv na zbytek.Ale po hodinách bádání restartovaní,resetování a vracení výrobního nastavení routerů mě to konečně došlo a nemohl jsem tomu stále uvěřit.Divné ale je že jsem si toho všiml až nedávno,i když je pravda že ten stolní pc je neustále v provozu.Takhle napojenou sít mám asi 3 měsice a opravdu nevím co se změnilo.
Doufám že jsem to vše popsal a předem děkuji za odpovědi.
A pokud bude potřeba něco doplnit a upřesnit tak prosím dejte vědět.

Předmět Autor Datum
buď si zapoj normální wifi router se 4 lan výstupy, nebo si oprav nastavení dlinku ty potřebuješ př…
lední brtník 08.05.2011 12:21
lední brtník
Ahoj,děkuji za radu,ale stále na to nemůžu přijít.Připojil jsem se klasicky na tplink na default ip…
reder 08.05.2011 15:02
reder
tplink: wan kabel odpoj, a nastav wan straně dhcp, nebo libovolně (192.168.x.x, 10.x.x.x kromě 10.0.… poslední
lední brtník 08.05.2011 15:48
lední brtník

buď si zapoj normální wifi router se 4 lan výstupy, nebo si oprav nastavení dlinku

ty potřebuješ přidat jak wifi kterou dlink nemá, tak lan zásuvky.
řešíš to nějakým děsivým zapojením routeru TL-WR340GD. i to by šlo, ale předpokládám že tplink neumí režim bridge - přepoj ho jen na "wifi switch":
připoj se do administrace tplinku, změň mu ip adresu ať je v rozsahu dlink (10.0.0.x) ale nekoliduje s ničím, třeba 10.0.0.222 a ještě mu zakaž poskytování dhcp.
potom zapoj kabel lan výstupu dlink do jednoho lan vstupu tplinku.
odteď celou tvoji síť řídí jen dlink, ověř si ve výpisech nastavení tcp/ip:

ipconfig -all

možná jsi to tak už měl zapojené, jen druhý tplink byl v nějakém zvrhlém režimu.

Ahoj,děkuji za radu,ale stále na to nemůžu přijít.Připojil jsem se klasicky na tplink na default ip 192.168.1.1 a zkoušel to nastavit.V záložce networks je LAN ,WAN ,MAC clone.Pochopil jsem správně že ip mám změnit v LAN ano?Napsalo mě to "WAN IP address and LAN IP address cannot exist at a same subnet. Please input another IP address.".ADSL modem má ip adresu 10.0.0.138 a zkoušel jsem tedy tplink nastavit na 10.0.0.10 ,10.0.0.33 ,10.0.0.5, 10.0.0.222 a pořád to samé.dhcp jsem vypnul na tplink (na DLINK ne).Jinak ještě přihazuji nákres jak vypadá to mé zapojení.(4 min v malování tak se omlouvám že to vypadá jak kdyby to nakreslilo 4 leté dítě :D )
Okolo počítačů se motám už hodně dlouho,ale co se týče konfigurace sítě tak tápu.Děkuji za vaší trpělivost při vysvětlování.

tplink: wan kabel odpoj, a nastav wan straně dhcp, nebo libovolně (192.168.x.x, 10.x.x.x kromě 10.0.0.x) - stejně se nebude využívat.

ad obrázek: takže kabel z dlinku vedeš do některého lan vstupu tplinku. protože nemůžou proti sobě působit 2x dhcp, tak ten tplinkový vypínáš. přes lan switch tplinku a kabel od dlink bude dostupné dhcp z dlinku pro celou síť.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru