Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Modrá obrazovka ve win xp

Zdravím všechny na fóru,

Mám potíže a moc prosím o radu..

11.10.2010 se mi na obou počítačích co mám doma současně objevila modrá obrazovka a píše cosi že zastavil systém aby nepoškodil počítač.. Oba jsou notebooky s win xp sp3 nejsou v síti, jen internet šíříme společným wifi routerem..

Stalo se to na obou počítačích v rozsahu asi půl hodiny, ani jsme na nich nepracovali v tu dobu. v poslední době jsme nic neinstalovali..
Od té doby to funguje velmi podivně občas jde třeba i 2 hodiny normálně, snese i velkou zátěž a občas vůbec ne.. zkoušel jsem to projet superantispywarem který našel nějaký adware - ten smazal. Zkoušel jsem bod obnovení.. zprvu se zdálo že to pomohlo, ale potíže se opakují.

V nouzovém režimu se mi podařilo zazálohovat data..

Většinou to spadne hned po přihlášení k účtu.

Vím že z amatérského popisu nebudete moc moudří, tak mě prosím naveďte co mám udělat abych Vám podal nějaké přesnější informace.

Předem díky

Honza

Předmět Autor Datum
p.s. Může být něco s tím routerem? Doma nejdou oba počítače, ani dnes ráno nešly. Jeden jsem vzal do…
jamaco 13.10.2010 10:09
jamaco
nejsou v síti, jen internet šíříme společným wifi routerem takze su v sieti. Tipujem nejaky vir/cer…
MM.. 14.10.2010 01:41
MM..
Ahoj díky za odpověď... počítač jsem proskenoval v nouzovém režimu superantispywarem a pak jsme tak…
jamaco 14.10.2010 13:13
jamaco
Takže příčina je známá. Zkuste pokračovat v odkazech k této chybě, nalezených na google.
yorg 14.10.2010 13:54
yorg
to je bcmwL5 a nie bcmw15 ;)
MM.. 14.10.2010 18:28
MM..
mas problem s bcmwl5.sys To je nejaky ovladac Broadcom sietovky alebo wifi apod, ktory je bud blbo n…
MM.. 14.10.2010 18:27
MM..
Díky... Včera večer jsem přišel domů.. a počítač už nejel vůbec.. už se ani neukázala ta modrá obraz…
jamaco 15.10.2010 10:06
jamaco
Zdravím.. zkoušel jsem postupně zakazovat jednotlivé síťovky a vyšlo z toho to že to skutečně způsob…
jamaco 18.10.2010 09:13
jamaco
Například programem WhoCrashed zkuste nejdříve zjistit konkrétní příčinu pádů.
yorg 14.10.2010 13:51
yorg
Zdravím, mám nebo snad měl jsem tentýž problém, na notebooku HP Compaq 6110, který používám 5 let a… poslední
holmer83 22.10.2010 08:50
holmer83

nejsou v síti, jen internet šíříme společným wifi routerem

takze su v sieti. Tipujem nejaky vir/cerv ktory sa ti tam nadrbal cez siet (internet), idealne je tie Win prescanovat v nudzovom rezime, podla moznosti viacerymi antivirmi, spustit windows update a nainstalovat vsetky zaplaty.

Prinajhorsom odpojit OBE od internetu a urobit opravnu instalaciu Win z CD, a potom pripojit len JEDEN k sieti a okamzite nainstalit vsetky zaplaty, potom prvy odpojit a preinstalovat druhy.

Over si co sa spusta po starte (napr. pomocou hijackthis apod), ci tam neni nieco podozrive (nieco spustane z Temp, z kosa, nieco co ma nazov nejakecisla.exe apod)

Ahoj díky za odpověď...

počítač jsem proskenoval v nouzovém režimu superantispywarem a pak jsme také použil kaspersky rescue disk.. Ani jedno ale nepomohlo.. Superspy něco našel a uložil do karanteny, kaspersky podle mě našel to samé..

Pro info přikládám foto BSOD

fotografie0930-jpg

Večer zkusím to co radíte..

HiJackthis mám na ext. HDD ten jsem také testoval antivirem a nic nenašel.. nevím jestli se ten červ přemísťuje i na ten ext HDD..

Díky

mas problem s bcmwl5.sys
To je nejaky ovladac Broadcom sietovky alebo wifi apod, ktory je bud blbo naprogramovany alebo urceny pre inu verziu Win, alebo HW ktory ten ovladac obsluhuje blbne, alebo je to vir ktory sa maskuje ako ovladac (alebo nejaky blbo naprogramovany vir sposobuje pady ovladaca sietovky)

Tipujem ze by si mal preinstalovat ovladace vsetkych sietoviek (najnovsie verzie z webu vyrobcu, pre spravne Win), a napisat sem jake mas sietovky. Skussit zakazat tu broadcom sietovku (wifi?) v spravci zariadeni a pripajat sa inou.

Díky... Včera večer jsem přišel domů.. a počítač už nejel vůbec.. už se ani neukázala ta modrá obrazovka.. nebyl jsem ani schopen spustit nouzový režim.. natož zkoušet whocrashed apod.. :)
nakonec jsem si řekl že už není co ztratit (data mám zálohovaná) tak jsem přeinstaloval komplet win, zformátoval oddíl disku kde jsou nainstalované.. Instalace proběhla v pořádku.. doinstaloval jsem ovladače (nejprve ty původní) potom jsem i stáhl z netu nové aktuální ovladače a než jsem to stihl nainstalovat tak se zase objevila modrá obrazovka.. zatím to jakž takž funguje.. tak snad se mi podaří doinstalovat ty nové ovladače..

Zdravím.. zkoušel jsem postupně zakazovat jednotlivé síťovky a vyšlo z toho to že to skutečně způsobuje wifi karta nebo její ovladač.. Když je zakázaná vše běží, jakmile ji povolím počítač spadne.. na 1. pc jsem přeinstaloval ovladač wifi karty a vše již funguje jak má.. Na druhý počítač nejsem schopen takový ovladač najít..výrobce nic nového nevydal.. Existuje nějaké univerzální řešení? Momentálně je 2. pc připojen k netu kabelem a taky běží v pohodě.. Ale nerad bych obětoval wifi.. Díky za Vaše postřehy a rady..

Zdravím, mám nebo snad měl jsem tentýž problém, na notebooku HP Compaq 6110, který používám 5 let a několikrát jsem na něm dělal během té doby čistou instalaci a vždycky to běželo stabilně, až nyní, kdy jsem se rozhodl že jej prodám, jsem opět chtěl udělat čistou instalaci, což ještě proběhlo v pořádku, ale jak jsem tam začal sáčkovat ovladače a došlo na ovladače wifi (Broadcom b/g) tak najednou přesně tahle modrá obrazovka a po cca dvou sekundách restart a takhle to pořád bylo v nekonečné smyčce, potom jsem vyzkoušel nouzový režim, to nějak najelo, ale stejně to stabilní nebylo. Protože ta hláška byla zobrazena jenom chvíli tak jsem si ji pořádně nemohl přečíst, ale vždycky jsem si všiml toho co je napsáno nahoře "IRQ NON LESS atd..." což ve mě evokovalo myšlenku že se jedná o konflikt IRQ přerušení, ale nevěděl jsem proč, když jsem to už tolikrát instaloval a vždycky to běželo v pořádku. Pak se mi to konečně podařilo vyfotit tu hlášku a zjistil jsem že je problém v souboru bcmwl5.sys kterej to vypisuje, na internetu kolem toho nějaký informace byly a i třeba tady, takže opravdu wifi je tím problémem. Dokonce i na ofic stránkách HP mají o tom zmínku a hned tam nabízejí aktuálnější ovladač pro tuhle wifi kartu, takže jsem to stáhl, nainstaloval a vypadá to stabilně. Hlavně mi to tuhle modrou obrazovku smrti házelo ve chvíli kdy win XP bootoval, nebo když jsem dal PC do režimu spánku a potom se to z něj po startu obnovovalo, nebo i z úsporného režimu. Že by se to restartovalo samo v rozjetých win XP tak to ne, spíše když nabíhaly. Takže zatím se to zdá stabilní, režim spánku i úsporný režim zatím fachá tak jak má, takže se uvidí, jestli to opravdu vyřešili pouze novější ovladače. Sorry za tenhle referát, ale třeba se to bude hodit někomu, kdo se dostane přesně k tomuhle problému a tak už bude vědět čeho se to týká.
p.s. přikládám snímek obrazovky s chybovou hláškou

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru