Avatar uživatele
Anad

Modřiny po těle

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné, že by se mi dělaly modřiny po nohách a rukách po konzumaci přiměřeného množství alkoholu. Již delší dobu si dám příležitostně pivo. Poslední dobou mi stačí popíjet večer s přáteli 2 piva a ihned se mi vytvoří po těle ošklivé modřiny. Prosím o radu – nevím, zda to mám ignorovat či zajít k doktorovi… Děkuji!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, Damiana, briketka10 před 4315 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

já bych to neignorovala, to nebude po pivu

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Určitě bych zašel k lékaři. Může to být způsobeno i alergií.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Damiana

Zvýšená tvorba modřin může mít příčinu buď v poruše srážlivosti – kdy je v těle nedostatek krevních destiček (nebo je poškozena jejich funkce) nebo srážlivých krevních faktorů (jedná se o látky bílkovinné povahy, takže jejich nedostatek může být i při nedostatečném přívodu bílkovin stravou, z onemocnění se vyznačuje nedostatkem srážlivých faktorů např. hemofílie). Další možností je zvýšená lomivost cévních kapilár- to se objevuje pokud v těle chybí vitamín C a bioflavonoidy(např. rutin). Rutin je možno získat i ze stravy (pohanka, bílá dužina citrusových plodů, brokolice, rybíz, borůvky, šípky…). Nedostatek důležitých živin a vitamínů vedoucí k časté tvorbě modřin může souviset i s chronickou candidózou. Prospěšný může být Korolen a Ruticelit.
Pokud se však tvorba modřin objeví náhle, je nutno zajít k lékaři na vyšetření faktorů krevní srážlivosti.
Btw – Alkoholem svůj zdravotní stav určitě nevylepšíš.:-(

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Blondý5

Mám to samí vždy po alkoholu (stačí malé množství) a oběví se mi modřiny -většinou po nohách někdy menší a je jich víc a někdy jen jedna velká čím to může být?

před 4119 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

Zkus do sebe napumpovat nějaký to céčko, jak píše damiana. V lékárně se dá koupit kyselina ascorbová s rutinem, lék se jmenuje ascorutin a stojí to 50 kačen. Po tejdnu uvidíš jestli se to zlepší, když ne, tak za doktorem. Taky to může bejt nějakej jaterní problém.

Ty modřiny jsou normálně fialový?

před 4119 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek