Avatar uživatele
Kelt

Mohl by člověka charakterizovat jednoznačně i dech?

K identifikace člověka slouží otisky prstů, DNA, oko a pod. Pokud by člověk nadýchal do nějaké nádoby obsah svých plic ( samozřejmě na lačno, aby to nebylo ovliněno tím co jedl a pil), byl by tento vzorek jedinečný,nebo ne? Co myslíte?
Děkuji.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? bolak před 2591 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Myslím, že by svým způsobem jedinečný být mohl, ale v čase by se měnil, takže jako identifikační metoda by to bylo k ničemu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
bolak

Já myslím že by to šlo, když dokáže pes vystopovat člověk podle vůně/zápachu, tak nějaký snímač a detektor (nejen držkopachu) jednou bude jistě sestrojen. Měli jsme oko, máme kameru, měli jsme ucho máme sluchátko, další smysly budou jistě na řadě. Technika jenom kopíruje přírodu, viz mozek>procesor viz pamět>harddisk viz srdce>zdroj viz el.vedení>cévy atd

Navíc já si myslím, že jakýkoliv smrad či vůně musí obsahovat nějakou tu složku DNA, nějakou část toho původního předmětu, jakej by byl jinej důvod, že to co smrdí smrdí, a proč by jinak lidi ve městech trpěli víc na alergie než lidi co vyrostli někde v přírodě. Viděls někdy ve filmu indiána, jak by kejchal z pamelišky a táta indián by mu řek: „to nic, to je jenom alergie na pyl..“? Já teda ne, prostě proto že ten smrad z kytek zřejmě obsahuje nějakou část tý kytky, která se člověku dostane rypákem do těla, do krve, a protože je to tak malá dávka, tak se tomu tělo přizpůsobí, něco jako očkování nebo homeopatie. Jinak to bejt nemůže.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek