Avatar uživatele
anonym

Mohla by v ČR vydělávat novátorská restaurace, kde by se podávaly chuťovky typu: smažení pavouci, hadi, brouci, ježci?

Myslíte, že by si našla svoje zákazníky? Zašli byste třeba na pečeného sklípkana, pokud by vám to doporučil váš dobrý známý, protože to tam jedl?

Jídelníček by mohl být daleko rozsáhlejšího. Cokoliv co v ČR jentak neseženete nebo jen za nekřesťanské sumy. V exotických zemích to není nic zvláštního viz:

Jedl jsem žáby, hady, ježky, mravence, brouky i pavouky. V exotických zemích se vždy po hlavě vrhám do objevování domorodé kuchyně. Musíte k tomu mít kachní žaludek, ale stojí to za to. V mém gurmánském zápisníku z cest chybí už jen syrový opičí mozek či pečený tygří penis, píše cestovatel Jan Stach.
Kambodža. Pečené žáby na trhu

Sardové milují mořské ježky. Opatrně je loví v průzračných vodách azurového moře a většinou je konzumují hned na pláži. Ježek se otevře, odstraní se hnědá část a bílé maso se jí syrové buď lžičkou, nebo se ze skořápky vyjídá chlebem.

Jednou jsem to také vyzkoušel. Naši známí přede mě postavili kelímek se syrovými mořskými ježky – ricci di mare. Vzal jsem si plnou lžičku, položil na chléb a sousto vložil do úst. Tak úžasnou delikatesu jsem v životě nejedl. Po pravdě to chutnalo jako velmi slané a velmi mořské bahno. Brr.

Zdroj: http://cestova­ni.idnes.cz/ha­di-jezci-pavouci-ochutnavame-nejsilenejsi-jidla-sveta-p2w-/kolem-sveta.aspx?c=A091228­_113037_igsvet_tom

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2841 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Restaurace, v níž se připravuji pokrmy z různých červů, kobylek, cvrčků, štírů či jiného hmyzu jsou u nás v provozu několik roků.

Např. v Praze
http://www.ty­den.cz/rubriky/do­maci/cervi-wok-sarance-na-masle-zive-larvy-ochutnate_256196­.html

v Brně

http://www.lis­tyjm.cz/zajima­vosti/ochutnej­te-cervy-brouky-a-cvrcky.html

Už dnes se tvrdí, že hmyz jako potraviny může zachránit lidstvo. Takže zřejmě i s dalšími netypickým tvory by restauarce uspěly.

Srdce tuňáka, kohoutí varlata a červi. Budoucnost gastronomie je v toleranci, myslí si Pavel Maurer
http://www.roz­hlas.cz/radio­zurnal/maurer/_zpra­va/srdce-tunaka-kohouti-varlata-a-cervi-budoucnost-gastronomie-je-v-toleranci-mysli-si-pavel-maurer--1585921

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dubraro

Domnívám se, že by si taková restaurace svoje zákazníky našla. Muselo by to ale být ve velkém městě, aby jich byl dostatek.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření