Avatar uživatele
Kelt

Mohli existovat, nebo existují draci, nebo je to vyloučeno?

Všude v pohádkách vystuují draci, v Číně je drak symbol císaře. Ten náš drak chrlí oheň. Je možné, aby existoval tvor, který produkuje hořlavé zplodiny – dechem? Vždyť střevní plyny u člověka jsou hořlavé, tak stejné by to bylo u toho draka, jenomže u něho to vychází z tlamy. Souhlasíte nebo ne. Děkuji

Zajímavá 0 před 2859 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Osobně nepovažuji pohádky za relevantní zdroj informací. Nevěřím na draky, čerty, vodníky, rusalky, skřítky a další pohádkovou havěť.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nuk nuk

Osobně si mzslím, že se jedná o mzstifikaci živočicha, který existuje, nebo respektive existoval v dávné minulosti. Oheň však pravděpodobně nechrlil a s největší pravděpodobností ani nemusel být ve skutečnosti moc veliký a mít více než jednu hlavu. Lidem však y nějakého důvodu naháněl hrůzu, a tak z něj postupem času v pověstech a pohádkách vyniklo to, co tam je dodnes.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Usoman

Otázkou je proč by příroda vytvořila tvory, které chrlí oheň. Tak velká stvoření by neměla přirozeného nepřítele, tak obrana těžko. Oběti dokáže zabít i bez ohně svými zuby a drápy. Zde vidíme jeden z možných důkazů, že je to jen lidský výmysl. Plaz (tehdy se báli hadů), co létá a chrlí oheň … to vyloženě muselo vzbudit strach anebo to bylo skvělé na vyprávění příběhů či pohádek.

Hořlavé látky by jeho tělo mohlo vytvořit. Nebezpečí by bylo nechtěné smíchání, to by pro draka znamenalo smrt. Někteří brouci například tvoří kyselinu a další nebezpečné látky.

Drak je létající plaz. Křídla by mu to umožňovala, vztlak by neměl být problém. Problém nastává s uskladněním hořlavých látek, které by ho velmi zatěžovali a musel by mít co nejmenší množství. A určitě by nebyl schopný pořád chrlit oheň. Svedl by max. 10 ohnivých výdechů a pak by byl na suchu. Dále by musel hodně žrát, aby si tuto látku stihl zase vytvořit a doplnit. Proto by ji používal jen v nejnutnějších situacích. Ovšem nevím jak by je zapaloval. Tvorové normálně jiskru anebo něco podobného nevytvoří (aspoň myslím), teda pokud by pouhé smíchání látek samovolně nechytlo.

V budoucnu bychom pomocí genetického inženýrství pro některé účely draky mohli skutečně vytvořit. Ale 100% jde o vymyšlené stvoření, o kterém nejsou pořádné hmotné důkazy (kosti, zkameněliny). Takže tak.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek