Avatar uživatele
anonym

Mohly se setkat Popelka, Sněhurka, Zlatovláska, Šípková Růženka… s Nastěnkou?

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? redy, briketka10, marci1, anonym před 2834 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Nenašel jsem curiculum vitae ani jedné z těch erosenek a co hůř, ani datování jednotlivých pohádek autorem. Takže můžu jen konstantovat: nelze zodpovědět.

Upravil/a: Odpovědi.cz

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Mohly, pokud by dostaly víza. Zejména Popelka s Nastěnkou by si rozuměly. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nuk nuk

Těžko říci, takovéty klasické „české“ pohádky, jsou dost často hrozně staré a obvykle pocházejí z oblastí, kde vznikaly první civilizace a ještě navíc ve starověku nebo hodně napočátku středověku.
Takže pravděpodobnost setkání:

  1. Popelka byla s velkou pravděpodobností Číňanka někdy na počátku letopočtu, v dobách, kdy rusko ještě neexistovalo. Takže tady moc velkou šanci nevidím.
  2. Sněhurka byla údajně Evropanka, neví se přesně odkud, ale nejspíš Germánka nebo Keltka, nicméně po své záchraně princem zřejmě uprchli do míst, kde dnes je Rusko. Co se stalo s princem se neví, Sněhurka ale odnepaměti doprovází Dědu Mráze. V Rusku jí milují a ze všech Vámi zmíněných dam, je její setkání s Nastěnkou v 60. letech 20. století nejpravděpodob­nější.
  3. O Zatovlásce se toho moc neví, pohádek o ní je více, ale ta z té věže může být fakt hodně stará – od staředověku, přes Germány, teoreticky mohla být i z Ruska, ale také ze staré Babylonie.
  4. Šípková Růženka je na tom podobně, mohla to ale být Indka nebo také Peršanka, ale i Egypťanka. Nicméně ta na setkání šanci měla, oživil ji totiž ruský skladatel Čajkovskij.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek