Avatar uživatele
kadli

Mohou aplikace čerpat datový tarif bez mého svolení?

Dobrý den,
rád bych se zeptal, jestli mohou aplikace čerpat datový tarif bez mého svolení? Jde o to, že dle operátora jsem vyčerpal 7G dát, ale aplikace, kterou mám na kontrolu datového připojení hlásí, že mám vyčerpáno 1,5G. Datový tarif využívám pouze k chatování a návštěvách Facebooku a Instagramu, občas i k návštěvách Google maps. Máte s tím někdo zkušenosti? Jaký je ideální datový tarif, když využívám pouze výše uvedené funkce? Momentálně mám 10G. Mám android 6.0.1, mobil Xiaomi.
Předem děkuji za odpověď

Upravil/a: kadli

Zajímavá 0 před 2614 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Quimby

Neuvádíš co máš za systém, ale pokud máš android, tak aplikace myslím můžou defaultně na internet, ale dá se jim to v nastavení zakázat. A také je alespoň na 6.0+ v nastavení přímo vidět kolik dat si použil, takže na to nepotřebuješ žádnou aplikaci…

Jíří Bohumil:

Já mám právě Android 6…Dá se to zakázat pro jednotlivé aplikace, ale je pravda, že se to také mírně liší od toho co mi pak řiká O2.

Upravil/a: Quimby

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

V Androidu je možno (většinou) přístup na data zakázat. Pak je není možno čerpat. A rovněž v něm máš přímo kontrolu čerpání dat (myslím si že rovněž u většiny). Ale také tě upozornují, že nemusí stav úplně souhlasit s údaji operátora. Takto to mám tedy já u A 4.4.4 KitKat. Odpoledne zkusím kouknout na A 6.1 u vnučky, zda to tak ještě funguje. Ale jak píše Quimby, tak asi ano.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Data se čerpají při aktualizaci aplikací, které jsou téměř pořád! Dá se to zakázat,. ale jenom částečně. U některých aplikací to nejde.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Když v Androidu zakážu čerpat data, tak je ani žádná aplikace, při své aktualizaci, nečerpá. Aktualizace aplikací se mi spustí, až mám dostupnou síť WiFi a toto mám připojené.

před 2614 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
dubraro

mosoj:
Je možné nastavit, aby aktualizace probíhaly jen při připojení WiFi.

před 2614 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek