Avatar uživatele
anonym

Mohou bekyně velkohlavé, jakožto nejobávanější listožraví škůdci, poškozovat člověku srdce?

Nedávno jsem viděl film s názvem Demolition a šlo o realisticky ztvárněný film a né nějaký horror. Jedna věc mi však nebyla jasná. Byl tam tento rozhovor

Kde přesně pociťujete ztuhlost? (doktor se ptá)
Tak nějak všude
v téhle oblasti. (Ukáže rukama na celý trup)
A jak dlouho to trvá?
Těžko říct.
Deset, dvanáct let. (Potom absolvuje takový ten rentgen do kterého vjede ležící tunelem)
Davisi. Nevím, jak vám (Scéna potom)
to mám říct.
Pojďte. Uvidíte sám.
Část vašeho srdce zmizela. (Na rentgenu bylo vidět srce které mělo na bocích dvě jakoby vykousnuté díry.)
Co?
Jak se to stalo?
Podle kousnutí bych řekl,
že jde o bekyně velkohlavé.

Před tak čtvrt hodinou byla ve filmu scéna, kde narazil na souseda, jak stříká velký keř, co měli oba před domy, nějakým chemickým postřikem a smál se mu a nechápal, proč to dělá. On mu jen suše odpověděl, že kvůli bekyním velkohlavým.

Jak se to člověku může vůbec dostat do těla? To jsou larvy na nějakých rostlinách, ovoci? Nebo je člověk může nějak vdechnout, když jde kolem keře, kde mají hnízdo? Jak je možné, že nejsou v žaludku stráveni, ale parazitují tam a pak se dostanou k srdci?
Umí člověka i zabít? Nebo se toto děje jen po mnoha letech ignorace jejich výskytu v místě bydliště, kde jeho obyvatelům postupně den za dnem ty bekyně po malinkých kouskách okousávají srdce/ničí organismus?

=====
V diskuzi pod otázkou je odkaz na to, co to je bekyně velkohlavá podle Wikipedie a je to sakra zajímavý exemplář! To se fakt ve škole neučí? Taky jako Drap právě nevím. A EXISTUJE a není to žádný výmysl z přiblblého filmu. :) I tak díky za odpověď a snad se nám tu ještě dostane nějakých dalších odpovědí. :)

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2864 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Nuk nuk

Ehm… v Hollywoodu měl zase někdo halucinace a napsal podle toho scénář, ne?
Bekyně velkohlavá existuje, ale je to býložravec, ano, správně, žere listy a jeho housenky žijí pod stromovou kůrou. NEJOBÁVANĚJŠÍM naším listožravým hmyzem není proto, že by měla okusovat lidská srdce, ale proto, že se snadno přemnožuje a pak v listnatých lesích pochopitelně způsobuje kalamitu.
Žádný druh bekyně člověka nenapadá, neparazituje na něm, neklade do něj vajíčka a už vůbec neokusuje lidské srdce. Krom toho, dvanácti let se opravdu nedožívá.

Jediné čím může člověku znepříjemnit život, je alergická reakce na látky obsažené v ochlupení housenek. Ale nikdo Vás nenutí ty housenky brát do rukou, že.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Bechyně velkohlavá je co? Nikdy jsem o takovém tvoru neslyšel. Možná jsem chyběl ve škole.
Nesmíš věřit všemu, co uvidíš v nějakém přiblblém filmu.Že by žrala srdce, je stejně nesmysl, který si vymyslel tvůrce filmu

Upravil/a: Drap

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Bechyně velkohlavá je co? Toto.. https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Bekyn%C4%9B_vel­kohlav%C3%A1

před 2864 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Nuk Nuk: Parádní odpověď a holt je třeba informovat širokou veřejnost o tom co ve filmu může člověka mást. Já tomu také nevěřil, ale proč se na to nepodívat ve více lidech. Díky. :)

před 2864 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek