Avatar uživatele
anonym

Mohou mnichové/jiné duchovní povolání mít na posvátném/církevním místě mít mobil/tablet/no­tebook, či v pokoji rádio/TV?

Zajímavá 0 před 2849 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

U protestatnských duchovních je to asi považované za normální (ale tam není ani ta posvátnost tak křečovitá). Doma mají vše jmenované a nějaký ten sdělovací prostředek víceméně potřebují.
U katolických kněží a mnichů. MOžná ho s sebou teoreticky není úplně zakázané, ale když ho v sakristii budou mít s sebou bude asi muset být vypnutý někde v tašce, on by se jim při těch jejich rituálech asi dost překážel. U toho, co mohou mít svého na pokoji asi záleží, jak moc je ten řád asketický. Existují řády, kde je to normální, u jiných naopak zakázané.

No, a u nekřesťanských mnichů – asi také záleží na míře askeze té které školy. Některé se vzdávají světských statků ještě více než katolíci, jinde mohou mít např. mobil, pokud ho k životu potřebují.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Nikto, nielen duchovní, na posvätnom mieste, to znamená počas bohoslužieb, pokiaľ ho výslovne nepotrebuje k výkonu práce, nemôže používať mobil, ani iné IT zariadenie.
Mimo práce tieto zariadenia prirodzene môže používať.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek