Avatar uživatele
Sabíísek

Mohou se lidé dorozumívat jinak než jazykem?

Nevíte to ?? Já si myslím,že by to šlo třeba znakovou řečí,jenže potřebuji vědět víc odpovědí než jen tu znak.řeč..

Děkuji 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 4971 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Ano. Mimojazykově – gesta, mimika, úsměv, pohled, signály – záchranná služba, siréna, dopravní značky, informační tabule, diagramy, váha, mapy…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

všetky vizuálne a akustické signály, ktorým druhý človek dokáže porozumieť

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elektrikář

V začátcích lodní dopravy se používali vlajkové signály,Nákaza na lodi, Druh nákladu. Vezeme poštu, Mechanické semafory.To už používali staří římané. Mněli trasy signálních věží. Ohně na pobřeží později světelné majáky. Je světelný telegraf, zakrýváním reflektoru. Pro vojenské využití jsou signální trubky. Lovecké rohy, polnice.Zrcadla. Drátová a bezdrátová telegrafie. Rádio. Počítače a internet to se vymyslelo původně pro vojáky.Psaní a knihtisk, Než se zavedla mechanická a později elektrická zabezpečení železniční dopravy mněl strojvůdce na mašině tyč takzvané právo bez něj nesmněl na jednokolejnou trať. Na nádraží jí předal na protijedoucí mašinu. Poštovní holuby. Lahvová pošta.Smněrové šipky, záseky na sromech, lovecké značky pozor past. Srovnané kamínky,a větvičky uzle na trávě indiáni. Májové mněli písmo z uzlíků a vyšívaných pásů z korálky. Vysekané nápisy na sklach. Vítězné sloupy s reliefy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal Kole

kouřové signály,bubno­vání,tanec i to už je svým způsobem jazyk

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pondělí

TELEPATICKY,a skutečně to u mnohých lidí funguje

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
teta Ata

Jistěže – blbější otázka se tady ještě nevyskytla… Definujte, jestli myslíte fysicky „jazyk“ – tzn. obecná mluvidla (všechna činidla v ústní dutině+hrdlo a hrtan) – Jak myslíte, že se asi dorozumívají neslyšící??? Jak se dorozumívají slepci??? To jsou také „jazyky“ !! Jazyk neslyšících, jazyk nevidomých, atd. Takže – také existuje jiný druh dorozumívání: mohu někoho nakopnout a on porozumí, že … takže existuje i jiný druh dorozumívání, než jazyk.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek