Avatar uživatele
Fialka234

Mohu jet vlakem sama (je mi 13 roků) za tetou, která bydlí 300 km od nás?

Upozornění
Pozdrav je slušnost, ale do otázky nepatří. Pozdravit i poděkovat ostatním uživatelům můžete v poli pro doplnění otázky.

Původní dotaz
Dobrý den,je mi 13 a ráda bych se zeptala okolo vlaků,protože mám tetu která bydlí 300km daleko,mohu jet daleko sama (nikdy jsem tam nejela,jela bych poprvé)

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2298 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Proč ne? Já jezdil za babičkou sám, když mi bylo asi osm. Pokud budeš mít svolení rodičů a cestu znáš, nevidím problém. Pro všechny případy by bylo dobré mít sebou mobil.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

Důležité je, aby teta o tobě věděla.
13 letá už je velká slečna. Přirozeně záleží, zda si natolik samostatná, či přestupuješ, nebo jdeš přímým vlakem. Pokud nemáš jistotu, není žádná ostuda požádat průvodce, průvodkyni o pomoc a upozornění, kde máš vystoupit. Jsou tam i pro tebe, nejen na cvikání lístků.

Příhoda z dávných dob:
Malé 9-leté děvče se vybralo samo vlakem na návštěvu příbuzných bydlících 2 dny cesty a přes několik státních hranic. Ukázalo své doklady průvodkyni ve vlaku a poprosila ji o pomoc při cestování. Nebojte se, rodiče ji vyprovodili až k vlaku a oznámili příbuzným v cílové stanici, kterým vlakem holčička cestuje. Zvládla cestu bez problému, průvodkyně se s ní v cílové stanici rozloučila a předala ji již čekajícím příbuzným.
Vše je jen otázka samostatnosti a dobré organizace cesty.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dr.luha

Hlavně buď vždy ve střehu, je nová doba…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Před 60 lety vyšla knížka Honzíkova cesta, která vypráví o cestě malého předškoláka vlakem k babičce. Honzík jel sám, bez maminky, sice jednu zastávku, ale jel sám. Dohlížela na něj průvodčí, dědeček čekal na nádraží.
V tvém případě předpokládám, že je vše domluvené, že máš mobil jak na tetu, tak na rodiče, že nebudeš muset přesedat. Pro jistotu rodičů bych tě posadil do vagonu k lidem, kteří jedou stejným směrem a dají na tebe pozor.
Ale v zásadě můžeš.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Elli1706

Pokud teta bydlí v ČR tak myslím, že to není problém. V zahraničí nevím.
Nastuduj si doma cestu, ať se neztratíš, peníze – radši víc,kdybys dojela někam jinam tak ať se můžeš vrátit, mobil a můžeš jet 😉.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cukrar

Právně určitě můžete, rodiče by o tom měli vedět.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek