Avatar uživatele
HM

Mohu mit v PC vir, kdyz mam Avast free verzi? Mam mit jeste jedenntivir, ale jaky?

Nedavno jsem na facebooku otevrela prispevek Omg, az pak jsem si precetla, co to je. Ale Avast hlasi vse v poradku. Ale delsi dobu se odhlasuje pri vypinani.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3540 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Více než jeden antivir NE…
Kdysi se někdo (mám dojem, že Pavel Baudyš) vyjádřil ve smyslu, že nainstaluješ-li si dva anitiviry, je to jakoby sis nechala chalupu hlídat dvěma bezpečnostními agenturami – a neřekla jim o tom – a to by asi byla pěkná mela, ne?
😉
Ale projeď si počítač OnLine scannerem (např. http://www.eset­.com/cz/domac­nosti/produkty/on­line-scanner/ ), případně spusť ´avastí´ test po restartu (některé viry se umí za chodu OS schovat).
A to, že se počítač déle „odhlašuje“, je následkem nějakého programu (případně jeho nekorektního běhu) – zkontroluj si, co´s v poslední době (od)instalovala a obecně si počítač pročisti (např. Ccleanerem – http://www.pi­riform.com/ccle­aner/download/stan­dard ).

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
huxa

Můžeš. Dva antiviry jsou hloupost, neboť se spolu mohou bít, blokovat se, apod.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
beer

Žádný, i sebelepší antivirový program nemůže najít všechny viry!
Viry jsou totiž vyráběny velmi rychle a teprve na to zpracovatelé antivirových programů vyrobí svoje aktualizace, které mohou vir detekovat.
V případě jakékoliv pochybnosti můžeš kontaktovat technickou podporu Avast a tam se dozvíš, zda je stránka v pořádku, jestli tvůj případný nález je/není hrozba, atd.
Zkušenost
V PC můžeš mít klidně více antivirů, jenže spuštěný může být vždy POUZE JEDINÝ Z NICH, což ti nedoporučuji.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit

Avatar uživatele
led

Ano, ešte raz ano…
Dva antivíry?
Dvaja kohúti na jednom smetisku sa môžu pobiť. To iste platí aj u antivíroch, nehovoriac o výraznom spomalení počítača, ktorý vlastne dvakrát prehľadáva prehľadané.
Avast free a aj iné free antivíry
vykonávajú len základnú ochranu, čo v súčasnom svete je málo. Tak, ako si zabezpečujete byt, ako poisťovne od vás žiadajú aspoň dvojité zabezpečenie bytu (tu ste ochotný investovať), tak by ste si mali zabezpečovať aj počítač.
Neverte tomu, „ja na nakazené stránky nechodím, tak sa mi nič nemôže stať“, aj keby ste mali sterilné prostredie, stačí napríklad email, či usbe kľuč, CD od priateľa, ktorý môže nechtiac (podobne ako vy) šíriť vírus. Najčastejšie to bývajú rôzne sériové preposielania „zaujímavých“ dokumentov.
Doplňuji:
Ako píše mowla, raz začas si v rámci údržby (ja to robím denne) preverte počítač antivírom a vyčistite ho nielen od vírov, ale aj od smetí. Možno neveríte, ale práve operačný systém Windows (všetky typy) je svojim spôsobom práce najväčší zberač „pracovného odpadu“ nielen v dočasne pracovných adresároch Temp, Cookies (zapísané všetky internetové stránky), a podobne, ale aj zbytkami odinštalovaných software.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
ivzez

Problémem internetu nejsou viry, ale chování uživatelů. Kdo si není jist, potřebuje nějaké zabezpečení PC (antivir). Já antivir nepoužívám, jenom občas
(v posledních 3 letech už jen cca 1× ročně) PC zkontroluji. Na běžné čištění systému mi stačí CCleaner a RegCleaner. Za celou dobu, co PC a internet používám, jsem žádný vir „nepotkala“ … (přeposílané „zaujímavé“ mi nikdo neposílá a pokud by náhodou poslal, skončí ve spamu).
Podle mne je efektivnější si s PC trochu „pohrát“ a ohlídat si nastavení různých programů a hlavně různých internetových služeb.

před 3539 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek